Salı Gününden İtibaren Sıcaklık Artışı ve Yağış Bekleniyor

Salı Gününden İtibaren Sıcaklık Artışı ve Yağış Bekleniyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, önümüzdeki günlerin hava durumuyla ilgili son tahminleri paylaştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, önümüzdeki günlerde Türkiye genelinde hava durumu önemli ölçüde değişecek. Batı bölgelerinden başlayarak sıcaklıkların artacağı, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde 3 gün boyunca yağış beklenmediği açıklandı.

Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, yaptığı açıklamada, "Bu gece ve yarın yurdun iç kesimlerinde gece sıcaklıklarının düşeceğini öngörüyoruz. Ankara'da sıcaklığın 2 dereceye kadar düşmesini bekliyoruz. Bazı ilçelerde ve yüksek kesimlerde eksi dereceleri görebiliriz. Önümüzdeki 2 gün, vatandaşları zirai don konusunda uyarıyoruz." dedi.

Özdemirci ayrıca hafta başından itibaren doğu bölgelerinde gök gürültülü sağanağın etkili olacağını, yarınki yağışların Van ve Erzincan dışındaki illerde kuvvetli olacağını belirtti.

Doğu bölgesindeki yağışların salı günü de devam edeceğini ifade eden Özdemirci, "Bu yağışlar Hakkari, Şırnak, Batman, Siirt, Mardin ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olacak." şeklinde konuştu.

Batı bölgelerinde ise hafta boyunca parçalı ve az bulutlu havanın hakim olacağını belirten Özdemirci, "Sıcaklıklar şu anda mevsim normallerinin altında. Salı gününden itibaren batı bölgelerinden başlayarak sıcaklıklar artacak." dedi.

Özdemirci, İstanbul, Ankara ve İzmir'de 3 gün boyunca yağış görülmeyeceğini bildirerek, bu illerde genellikle parçalı ve az bulutlu havanın hakim olacağını kaydetti.

Ayrıca Özdemirci, cuma gününden sonra yurdun yeni bir yağış sisteminin etkisine gireceğini de belirterek, "Ülke genelinde önümüzdeki hafta sonu oldukça yağışlı hava yaşayacağız." bilgisini paylaştı.