Sevgililer Günü'nde Öldürülen Genç Kız Tetikçi Çıktı

Sevgililer Günü'nde Öldürülen Genç Kız Tetikçi Çıktı
Adana'da 14 Şubat Sevgililer Günü'nde öldürülen 19 yaşındaki İpek Akgül'ün, tetikçi olduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü. Genç kızın, ölüm emri verilen bir kişiyi yaraladığı için öldürüldüğü öne sürüldü. Olayla bağlantılı olarak dört kişi tutuklandı.

Dört ay önce işkence edilerek öldürülen ve cesedi portakal bahçesinde bulunan İpek Akgül cinayetinin dehşet verici detayları gün yüzüne çıktı. 20 yaşındaki Yaşar Bulut, Sevgililer Günü'nde Cinayet Büro Amirliği'ne giderek sevgilisi İpek Akgül'ü kendisini aldattığı gerekçesiyle öldürdüğünü ve cesedini portakal bahçesine gömdüğünü itiraf etti. Bulut’un itirafı üzerine polis ekipleri harekete geçti ve İpek Akgül'ün cesedini bulmak için geniş çaplı bir arama çalışması başlattı.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Yaşar Bulut’un kiraladığı aracın GPS koordinatlarını kullanarak İpek Akgül'ün cesedinin Yumurtalık ilçesi Asmalı Mahallesi'ndeki bir bahçede olduğunu belirledi. Kadavra köpeği 'Asena', bahçede yaptığı arama sonucunda İpek Akgül'ün toprağa gömülü cesedini buldu.

Önce İşkence Edilip Sonrasında Vurularak Öldürüldü

Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside, İpek Akgül'ün 11 Şubat'ta ağır işkenceye maruz kaldığı, kaburgalarının ve kolunun kırıldığı ardından tabanca ile vurularak öldürüldüğü tespit edildi. Akgül'ün cenazesi, gözyaşları içinde Seyhan ilçesindeki Yeşiloba Mezarlığı'na defnedildi.

Cinayet Büro Amirliği'ne bağlı özel ekip, İpek Akgül'ün İzmir'den gelerek sosyal medya üzerinden tanıştığı 22 yaşındaki E.A.'yı evinde duş alırken tabancayla vurup kaçtığını tespit etti. E.A., tedavisinin ardından taburcu edildi ve ifadesinde, "İnternette tanışıp yakınlaştık, evimde buluştuk. Duş alırken birden bire beni vurdu." dedi.

Detaylı Soruşturma Yapıldı

Cinayet Büro Amirliği'nde kurulan özel ekip, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Plaka Takip Sistemi (PTS) incelemeleri sonucunda, İpek Akgül'ün öldürüldüğü gece otomobilde yalnız olmadığını belirledi. İpek'in eski sevgilisi Ahmet Albayrak ve arkadaşı Mehmet Görgün'ün cinayet gecesi yanında olduğunu tespit eden polis, olayın perde arkasını derinlemesine araştırdı.

Gözaltına alınan Yaşar Bulut, ifadesinde, "Kızı tanımıyordum. Yanımda İpek'in asıl sevgilisi Ahmet ve arkadaşı Mehmet vardı. Kızı öldürmemi istediler ve cezaevinde bana bakacaklarını söylediler." dedi. Yapılan çalışmalar neticesinde, Ahmet Albayrak ve Mehmet Görgün'ün, husumetli oldukları E.A.'yı öldürmek için İpek Akgül'ü tetikçi olarak tuttukları ve planları ortaya çıkınca İpek'i öldürttükleri belirlendi.

Zanlılar Tutuklandı

Çukurova ilçesi Beyazevler Mahallesi'nde iki farklı eve yapılan operasyonlarda Ahmet Albayrak ve Mehmet Görgün yakalandı. Yaşar Bulut'un ağabeyi Aziz Bulut ise kardeşini sakladığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki sorgularında birbirlerini suçlayarak suçlamaları reddetti. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen dört zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar.