Sinan Ateş Cinayeti İddianamesinin Detayları Belli Oldu

Sinan Ateş Cinayeti İddianamesinin Detayları Belli Oldu
Ankara'da Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı.

Ankara'da 2022 yılında gerçekleşen Sinan Ateş cinayetine ilişkin detaylar yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı olan ve Hacettepe Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapan Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianamede şaşırtıcı detaylar yer alıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 145 sayfalık iddianamede, cinayetin azmettiricisi olarak gösterilen Tolgahan Demirbaş'ın, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olan Mustafa Ensar Aykal'dan Sinan Ateş'in kişisel bilgilerini temin ettiği belirtildi. Aykal'ın; Ateş'in adres, telefon ve konum gibi özel bilgilerini ele geçirerek bu bilgileri Demirbaş'a verdiği iddia edildi.

İddianamede, cinayete karıştığı öne sürülen 22 şüphelinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Tetikçi olarak suçlanan Eray Özyağci'nin yanı sıra Vedat Balkaya ve Suat Kurt'un da eylemi gerçekleştirdikleri ifade edildi. Diğer şüpheliler ise suça azmettiren veya suça yardım eden olarak nitelendirildi.

Cinayetin Detayları ve Görgü Tanığı İfadesi

Cinayetin gerçekleştiği günün detayları görgü tanığı Selman Bozkurt'un ifadesiyle netleşti.

Bozkurt, cuma namazının ardından Sinan Ateş'in ofisine giderken saldırının gerçekleştiğini belirtti. Silahlı saldırganın, Ateş'e 7-8 el ateş ettiğini ve ardından Bozkurt'a da ateş ederek kaçtığını anlattı.

İddianamede, şüphelilere yöneltilen suçlamalar arasında "tasarlayarak kasten öldürme" ve "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" suçları bulunuyor.

Özyağci, Balkaya ve Kurt için 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edilirken, diğer şüphelilerin de cezalandırılmaları istendi.