Sinan Ateş Cinayetinde Kullanılan Aracın Plakası ve Güzergahı Belli Oldu

Sinan Ateş Cinayetinde Kullanılan Aracın Plakası ve Güzergahı Belli Oldu
Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Cinayette kullanılan çakarlı aracın plakası ve kullanıcısı belirlendi.

Ankara'da meydana gelen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. İddianamede bahsi geçen çakarlı aracın plakası ve kullanıcısının takip ettiği güzergah belirlendi.

Sinan Ateş cinayetine ilişkin hazırlanan iddianamede geçen "Audi marka" çakarlı aracın plakası "06 AT 5021" olarak tespit edilirken, aracın Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından kullanıldığı belirlendi.

Cinayetin Ardından Baş Döndüren Güzergah

Cinayet sonrası çakarlı araçla yapılan yolculuk oldukça dikkat çekici.

İddianamede belirtilene göre araç, Gölbaşı'ndaki çiftliğe giden yol üzerindeki kameralara takıldıktan sonra İstanbul istikametine doğru yol aldı. Bolu ve Düzce üzerinden geçerek İstanbul'a ulaşan araç, tetikçiyi indirdikten sonra tekrar Ankara istikametine döndü.

sinan-ates3.jpg

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, aracın detaylı bir şekilde araştırılması gerektiğini belirterek "Aracın kim adına kayıtlı olduğu, kimler tarafından kullanıldığı, olay tarihi, öncesi, olay günü ve olay sonrası, gişe geçiş bilgileri, Plaka Tanıma Sistemi'nden (PTS) geçiş güzergâhlarının, o tarihlerdeki kullanıcısının, bu araçta kimlerin yer aldığının tespit edilmesini ve bu şahısların diğer şüpheli şahıslar ile baz istasyonu karşılaştırması yapılmak suretiyle tespit edilmesini talep ediyorum" isteğinde bulunduğu öğrenildi.