Tasarruf Tedbirleri Sözde Kaldı

Tasarruf Tedbirleri Sözde Kaldı
Sağlık Bakanlığı, Hemşireler ve Ebeler Günü'nü Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde düzenlediği yemekli etkinlikle kutladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan "Kamuda Tasarruf Tedbirleri"ne rağmen etkinlikte kuzu kapama ikram edilmesi, kamuoyunda tartışma yarattı.

Etkinliğe AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da katılırken, katılımcılara çeşitli hediyeler verildi. Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı Mehmet Sıddık Akın, yapılan harcamaların halkın zor ekonomik koşullarda yaşadığı bir dönemde israf olduğunu belirtti. "Bize yemek düzenleyeceklerine hastanelerdeki yemek sorunlarını çözsünler." diyen Akın, sağlık emekçilerinin yetersiz ve hijyenik olmayan yemeklerle karşı karşıya kaldığını vurguladı.

"Övgü Değil, Hakkımızı İstiyoruz"

tasarruf-sozda-kaldi2.jpg

Pandemi ve deprem gibi zorlu dönemlerde fedakârca çalışan sağlık emekçilerinin alkışlarla takdir edilmesine rağmen, gerçek sorunlarının göz ardı edildiğini belirten Akın, şunları söyledi: "Bizler övgü değil, hakkımızı istiyoruz. Yandaş firmalara verilen yemek ihaleleri, daha fazla kar amacıyla sağlıksız ve kalitesiz yemeklere yol açıyor. Kamusal yemek hakkımız tanınsın ve israfı önlemek için bu tür harcamalara son verilsin."

Geçtiğimiz günlerde Esenyurt Devlet Hastanesi'nde 71 sağlık emekçisinin yedikleri yemekten zehirlenmesi, sağlıkçıların yemek sorunlarının ciddiyetini bir kez daha gözler önüne sermişti. Akın, bu tür olayların önlenmesi için yetkilileri acil önlem almaya çağırdı.