Termometreler Yükselecek: Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üstüne Çıkacak

Termometreler Yükselecek: Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üstüne Çıkacak
Bu hafta ülke genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstünde seyredecek. Tahminlere göre sıcaklık değerleri ortalama 6 ila 10 derece arasında artacak. En yüksek sıcaklıklar ise Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görülecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, ülke genelindeki hava durumunu değerlendirdi.

Hafta sonuna kadar yüksek sıcaklıkların devam edeceğini söyleyen Çelik, "Bu hafta sıcaklıklar, ülke genelinde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredecek. Hafta sonu sıcaklıklar 4-5 derece düşecek ancak hala mevsim normallerinin üzerinde olacak" dedi.

Bazı İllerde Sıcaklıklar 30 Derecenin Üzerine Çıkacak

Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde en yüksek sıcaklıkların görüleceğini belirten Çelik, Adana'da 32 dereceye Güneydoğu Anadolu'da ise 30-31 dereceye kadar çıkmasını beklediklerini ifade etti. Çelik, özellikle bu bölgelerde ilçe bazlı sıcaklık değerlerinin daha da yükselebileceğine dikkat çekti.

Batı bölgelerinde ısınmaya bağlı olarak aralıklı yağışların beklendiğini ancak bunun gün boyunca devam etmeyeceğini belirten Çelik, özellikle Kıyı Ege ve Kuzey Ege'de kısa süreli sağanakların geçiş yapabileceğini ifade etti.

hazine-ve-maliye-bakanligi-sertifik2.jpg

Çelik, hafta sonunda kuzeybatı bölgelerinin genelinde yağışların görüleceğini, özellikle Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Batı Karadeniz'de yağışların beklendiğini söyledi.

3 Büyükşehirde Hava Durumu

Ankara'da cumartesiye kadar yağış olmadığını açıklayan Cengiz Çelik, sıcaklıkların hafta içinde 26 ila 28 derece civarında seyredeceğini belirtti. Hafta sonunda ise bu sıcaklıkların 22 dereceye düşeceğini ifade etti.

İstanbul'da perşembe ve cuma günü kısa süreli ve gök gürültülü sağanakların beklendiğini belirten Çelik, "Sıcaklıkların mevsim normallerinin 6-7 derece üzerinde seyredeceğini tahmin ediyoruz. Ancak hafta sonuna doğru bu sıcaklıkların 19-20 dereceye kadar düşeceğini öngörüyoruz" ifadesini kullandı.

İzmir için önümüzdeki 3 gün boyunca kısa süreli sağanak geçişlerinin beklendiğini belirten Çelik, sıcaklıkların hafta sonuna doğru 4-5 derece düşeceğini ancak yine de mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini ifade etti.