THY Libya'ya Yeniden Uçmaya Başladı

THY Libya'ya Yeniden Uçmaya Başladı
Libya'nın başkenti Trablus'a Türk Hava Yolları (THY), uçuşlarına tekrar başladı.

Türk Hava Yolları'nın Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamaya göre Mitiga Uluslararası Havalimanı'na gerçekleştirilen ilk uçuş bugün THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ve beraberindeki yetkililerin katılımıyla gerçekleşti.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, uçuşlara yeniden başladıkları için mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Bilal Ekşi, "Türk Hava Yolları olarak, kıtaları birbirine bağlamanın heyecanını bu kez Libya'nın başkenti Trablus'ta hissediyoruz. Tarihi bağlarımız olan Libya'ya yeniden sefer başlatmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gelişen pazar ve artan talepler ile birçok kıtayı olduğu gibi Afrika’yı da kültürlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Gelişen ve değişen endüstriyel yatırımlar ile orta ve uzun vadede Afrika kıtasında turizmin ve ticaretin öneminin artacağına inanıyoruz." sözlerine yer verdi.

Açılışa Özel Fiyat

Türk Hava Yolları, 23 Mart ile 15 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirecekleri bilet alımlarında avantajlı fiyatlar sunuyor. Bu kampanya kapsamında, 28 Mart ile 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında İstanbul'dan Trablus'a seyahat edecek misafirler için bilet fiyatları 379 dolardan başlıyor. Aynı şekilde, Trablus'tan İstanbul'a yapılacak seyahatlerde ise bilet fiyatları 299 dolardan başlayacak.

Bayrak taşıyıcı şirket, Trablus'a gerçekleştireceği seferlerde Boeing B737-78D tipi uçaklarını kullanacak. Yapılan duyuruya göre haftada üç gün olan bu seferler salı, perşembe ve pazar günleri düzenlenecek.