Togg'un Yeni Modeli T8X İçin Lansman Tarihi Verildi

Togg'un Yeni Modeli T8X İçin Lansman Tarihi Verildi
Togg, Türkiye'nin otomotiv sektöründeki önemli isimlerinden biri olarak elektrikli araç pazarındaki başarısını sürdürüyor.

TOGG'un CEO'su Gürcan Karakaş, Bursa Gemlik'teki Togg Teknoloji Kampüsü'nde gerçekleştirilen test sürüş programında, merakla beklenen yeni SUV modeli T8X'in lansman tarihini duyurdu. Karakaş T8X'in, T10F'nin satışlarının başladığı bir müddet sonra tanıtılacağını ve bu sürecin seneye bu zamanlara denk gelebileceğini belirtti.

Karakaş, ayrıca T10X'in dört çeker versiyonunun haziran-temmuz aylarında "limited edition" olarak satışa sunulacağını ifade etti.

togg2.jpg

TOGG'un Avrupa'daki varlığını güçlendirmek için harekete geçtiği bilgisi de paylaşıldı. Karakaş, şirketin bu yıl sonundan itibaren Avrupa'da faaliyet göstereceğini ve T10X'in Avrupa'daki ön satışlarına bu sene sonunda başlanacağını açıkladı.

Karakaş, TOGG'un yurt dışı pazar stratejisinin sürekli olarak güncellendiğini ve artık öncelikli hedefin Almanya, Fransa ve İtalya gibi Avrupa'nın en büyük pazarlarına yönelmek olduğunu vurguladı. Bu kararın, sektördeki hızlı değişim ve Çinli markaların hızlı yayılma trendleri göz önüne alınarak alındığı belirtildi.

Karakaş, TOGG'un ilk modellerini satışa sunduğunda rekor bir talep aldıklarını ve planladıkları tüm araçları 18 saat içinde sattıklarını belirtti. Bu başarının, Türkiye pazarının elektrikli araçlara olan hazır olduğunu gösterdiği vurgulandı.

TOGG CEO'su, bu başarının yeni modellerle devam edeceğini ve ikinci modelleri fastback ile üçüncü modelin yolculuğunun başladığını aktardı. T10F'nin sergilenmesinin ardından şimdi de T8X için çalışmaların hız kazandığına değinildi.