Türkiye'de Kripto Paralar İçin Yeni Düzenleme Yolda

Türkiye'de Kripto Paralar İçin Yeni Düzenleme Yolda

Ülkemizdeki kripto para yatırımcıları için önemli bir dönemeç olan yeni düzenleme yolda. Türkiye, kripto para borsalarına getirilen yeni yükümlülüklerle birlikte, müşterilerin kripto varlıklarını Türkiye'deki soğuk cüzdanlarda tutma zorunluluğunu planlıyor. Ocak ayının ilk üç haftası içinde yayınlanması beklenen düzenleme, yerli yatırımcının varlıklarını Türkiye sınırları içinde güvenli bir şekilde tutma amacını taşıyor.

Gate.io Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez, yapılan çalıştaylarda ortaya çıkan bilgileri değerlendirdi. Sönmez, kripto para borsaları için dijital varlıkların Türkiye'de soğuk cüzdanlarda tutulma zorunluluğu üzerinde çalışıldığını belirtti. Taslak versiyonda yer alan bu yükümlülüğün, planlandığı gibi Ocak ayının ilk üç haftası içinde hayata geçirilmesi bekleniyor.

Dolandırıcılık İşlemlerinin Önüne Geçilmesi Hedefleniyor

Yeni düzenleme, Türkiye'deki kripto para borsalarının rezerv miktarlarının devlet tarafından kontrol edilmesini sağlayacak. Bu sayede, Thodex gibi dolandırıcılık vakalarının önüne geçilmesi ve yerli yatırımcının varlıklarının güvenli bir şekilde saklanması hedefleniyor. Aynı zamanda düzenleme, Türkiye'deki soğuk cüzdan sektörünün de gelişmesine katkı sağlayacak.

Kafkas Sönmez, düzenlemelerin sektöre pozitif etkisi olacağını vurgulayarak yatırımların devlet kontrolü altına alınmasının yatırımcıya daha fazla güven vereceğini ifade etti. Türkiye'de ortaklaşa oluşturulan regülatif çerçevenin yerel piyasayı canlandıracağını, küresel borsaların dikkatini çekeceğini ve kullanıcı güvenini artıracağını belirtti.