Türkiye Genelinde Yağışlı ve Bulutlu Hava Hakim

Türkiye Genelinde Yağışlı ve Bulutlu Hava Hakim
Türkiye genelinde yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre ülkede parçalı ve zaman zaman çok bulutlu bir hava etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre Türkiye genelinde bulutlu bir hava hakim olacak.

Özellikle Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve batısı, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Güneydoğu Anadolu'nun batısı bugün sağanak yağışların etkisi altında kalacak.

Hava sıcaklıklarının büyük bir değişiklik göstermeyeceği ve çoğu yerde mevsim normalleri civarında seyredeceği bildirildi.

Ancak güney kesimlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarların ise Marmara ve Ege kıyılarında kuzey yönlerden, Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun güneybatısında güney yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Üç Büyük Şehirde Hava Durumu ve Sıcaklıklar

Başkent Ankara'da gün boyu parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Akşam saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel sağanak yağışların yanı sıra gök gürültülü sağanak yağışlar da bekleniyor. Hava sıcaklığı en yüksek 25 derece olacak.

İstanbul'da ise parçalı ve çok bulutlu hava görülecek. Yer yer aralıklı ve gök gürültülü sağanak yağışlara hazırlıklı olunması gerekiyor. Şehirde günün en yüksek sıcaklığı 19 derece olarak ölçülecek.

İzmir'de de benzer şekilde, parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. İzmirliler, aralıklı sağanak ve gök gürültülü yağışlara karşı tedbirli olmalı.