Türkiye'de Mevsim Normalleri Üzerinde Sıcaklık Artışı Başlıyor

Türkiye'de Mevsim Normalleri Üzerinde Sıcaklık Artışı Başlıyor
Bu hafta, mevsim normallerinin üzerine çıkacak sıcaklık artışlarıyla birlikte Türkiye genelinde batı bölgelerden başlayarak, sıcaklıkların yükselmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre yeni hafta boyunca Türkiye genelinde hava durumu değişiyor. Yağışlı ve soğuk seyreden sıcaklıklar, batı kesimlerden başlayarak artış gösterecek.

Bugün genel olarak parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sivas, Ordu ve Tokat çevrelerinde sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde 3 gün boyunca az bulutlu ve parçalı bulutlu hava hakim olacak. Yağış beklentisi bulunmuyor.

Yarından itibaren hava sıcaklıklarında artış bekleniyor. Ankara ve İstanbul'da 23, İzmir'de 28, Antalya ve Diyarbakır'da 27, Adana'da 31, Samsun'da ise 19 dereceye kadar yükselecek.

Yarın ve çarşamba günleri yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken, perşembe günü Marmara ve Orta-Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde, Cuma günü ise Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Marmara ve Ege bölgelerinde yağış görülmesi bekleniyor.