Üniversiteli işçiler yetkililere sesleniyor

Üniversiteli işçiler yetkililere sesleniyor
İşte o açıklama:

Toplu sözleşme görüşmelerin başladığı bu günlerde Üniversite Mezunu İşçiler olarak sesimizi duyurmak, Sendikaların ve Hükümetinde olumlu olarak baktığı memuriyet kadrosuna geçirilmemiz konusunda yapılan tüm çalışmalara teşekkür etmek istiyoruz. 

Biz Üniversite Mezunu İşçiler, yaklaşık üç yıldır “memuriyet kadrosu ihdası” için çaba sarf etmekteyiz. 
Üniversite Mezunu İşçilerin kadro talepleri yoktur. Biz kadrolu işçileriz. Ancak var olan kadrolarımız bize tayin ve terfi hakkı vermemektedir.
Bizler, sahip olduğumuz üniversite diplomamızla tayin ve terfi ve diğer memur özlük haklarına kavuşmak için memuriyet kadrolarına naklimizi talep etmekteyiz.

Sözleşmeli personele ve geçici işçilere memur/işçi kadrosu verilmesinin düzenlemeleri elbette önemlidir ve takdir edilmelidir.
Birçoğu memur işi yapan veya bu imkanı bulamayan “Üniversite Mezunu İşçiler” in de memuriyete geçirilmesi çalışma barışı açısından önemli bir mesafenin alınmasını sağlayacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımızda Başbakan iken 2013 mart ayında Memur-Sen’in düzenlediği Büyük Türkiye Buluşmasında KPDK da alınan anlaşılan konuları bir an önce çözün talimatı vermiştir. 9 Haziran seçimlerinden öncede canlı yayına katılan Sayın Başbakanımız Ahmet DAVUTOĞLU ve 3 gün sonra canlı yayına katılan Sayın Bakan Faruk ÇELİK beyde Üniversite Mezunu İşçilerin haklı talebi olduğunu dile getirerek memuriyet kadrosuna geçirilememize karar verdiklerini açıklamışlardır.


Hükemetimiz ve Muhalefet partilerimizin akademik zammın yasalaşması için gayretleri, akademik kariyere, okuyana, diplomalıya verdiği önemi göstermektedir. Daha önce farklı tarihlerde CHP, MHP ve BDP vekillerince Üniverisite Mezunu İşçiler için kanun teklifleri verilmiştr. Buda aslında gösteriyor ki herkes bu mağduriyetini giderilmesinde ortak noktada buluşmaktadır.

Memur-Sen, Enerji Birsen, Bem-Bir-Sen, Toç Bir-Sen ve Kamu-Sen gibi bir çok memur sendikaları haklarımızı savunmaktalar ve TOPLU SÖZLEŞME görüşmeleri içinde olmazsa olmazlar arasında Üniversite Mezunu İşçilerin memuriyete geçirilmesi konusunun olduğunu, gerek canlı yayınlarda gerekse sosyal medya ile açıklamaktalar. Bu kısımda sendikalara bizim için yaptıkları emekler için şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hak-İş işçi sendikaları da bizim memuriyete geçmemiz noktasında olumlu görüşlerini beyan etmişlerdir.

Ümidimizi yineliyor ve diyoruz ki; 
Üniversite Mezunu İşçiler; kurumlarında yan yana çalışan memur ve sözleşmeli çalışanlar ile aynı üniversitelerin aynı bölümlerinden mezun olup, aynı işi yapmalarına rağmen, statüleri farklıdır ve eşit işe eşit ücret ve aynı özlük haklarından yararlanamamaktadır.
Üniversite Mezunu İşçiler; işçi statüsünde olduklarından, kurumları üniversiteli işçileri istediği yerde ve pozisyonda çalıştırabilmektedir.

Üniversite Mezunu İşçiler; memur ve sözleşmeli çalışan arkadaşları gibi unvan kullanamamakta, şef, müdür yardımcısı ve müdürlük gibi makamlara yükselememekte tayin, nakil, geçici görev gibi özlük haklarından yararlanamamakta, meslekleri ile ilgili toplantılara, seminerlere, eğitimlere katılamamaktadırlar.

Üniversite Mezunu isçilerin özlük haklarının yeterli olmayışı, çalışma barışını bozmakta, bu kişilerin motivasyonunu olumsuz etkilemektedir. Üniversite Mezunu olup, isçi olarak çalışanların, memur kadrolarına geçirilmeleri çalışma barışı ve Anayasal eşitlik ilkesinin de gereği olarak ortada durmaktadır. Bu statüde çalışanların büyük bir bölümü, Anayasanın 128. Maddesi hükümlerinde belirtilen vasıfları taşıyan veya çalışarak okuyup nitelik ve vasıf kazanarak başkaca meslek dalında kendini geliştiren “Üniversite Mezunu İşçiler” in de memur yapılması çalışma barışı açısından önemli bir mesafenin alınmasını sağlayacaktır.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan üniversite mezunu işçilerin memur kadrolarına atamalarının gerçekleştirilmesi bu personelin geleceğe yönelik önlerindeki engelleri kaldıracak, bu kişilerin, tayin, nakil, geçici görev, görevde yükselme ve unvan kullanabilme haklarının çözümünü sağlayacak, her şeyden önemlisi çalışma barışı işyerinde huzur ve motivasyonu kuvvetlendirerek verimliliğin artmasına katkı sağlayacaktır” 

ÜNİVERSİTELİ GENÇLER