Ünlü Doktor Ender Saraç'a Yönelik İstismar İddialarında Bakanlık Devreye Girdi

Ünlü Doktor Ender Saraç'a Yönelik İstismar İddialarında Bakanlık Devreye Girdi

Bakanlık açıklamasında, basın organlarında yer alan haberlerin ardından çocuk ve annesiyle görüşme gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, "Çocuklara yönelik en ufak istismar şüphesi bizim için ihbar niteliğindedir. Çocuk ve anne için psikososyal destek süreci başlatılmıştır. Çocuğun üstün yararı ilkesince ve çocuğun ilgili haberlerden olumsuz etkilenme olasılığı göz önünde bulundurularak, yayın yasağı talebinde bulunulmuştur. Hukuki süreç takip edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Ender Saraç İddiaları Reddetti

Ender Saraç ise iddialara ilk kez Haberler.com'a yaptığı açıklamada kesin bir dille karşı çıkarak, "Kesin ve net iftira. Bunu kanıtlayacağız." dedi. Görüntülerin montaj olduğunu ve eşinin kendisine şantaj yaptığını iddia eden Saraç; hiçbir annenin elinde o görüntüler varken yıllarca susmayacağını dile getirdi.

Benan Saraç'ın Avukatı Haberler.com'a Konuştu

Eşi Benan Saraç'ın avukatı Yücel Önder ise, Saraç'ın eşcinsel olduğunu 2018'de öğrendiğini belirterek, "Ender Saraç ilerde böyle bir şey yaşanacağını tahmin ettiği için hazırlığını buna göre yaptı." iddiasında bulundu.

Önder ayrıca çocuğun okul rehberlik servisine başvurarak yardım istediğini ve bu süreçte Ender Saraç'ın aileyi psikolojik baskı altına alarak tehditler savurduğunu iddia etti.

Ender Saraç'ın sosyal medyada yayılan duş videosuyla ilgili olarak da, "Video Ender Saraç'ın erkek sevgilisiyle olan videosu, çocuğuyla bir ilgisi yok. Eşcinsel olduğunu kanıtlamaya yönelik bir görüntü. Elimizdeki verileri yargı mercilerine sunacağız." şeklinde açıklamada bulundu.