Yargıtay Başkanlığı Seçimi 26. Tura Kaldı

Yargıtay Başkanlığı Seçimi 26. Tura Kaldı
Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin sona ermesiyle başlayan seçim maratonu, 26. tura kadar uzadı.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolmasıyla birlikte gerçekleştirilen başkanlık seçimleri, 25. turda da sonuçsuz kaldı. Hiçbir aday, 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğunu sağlayacak olan en az 175 oyu alamadı. Yeni seçim ise 29 Nisan Pazartesi günü yapılacak.

Salt Çoğunluk Yine Elde Edilemedi

Yargıtay üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen seçimlerin ilk 24 turunda da hiçbir aday, salt çoğunluğu sağlayacak oy sayısına ulaşamadı. En fazla oyu alan adaylar, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ve 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk oldu. Ancak her ikisi de gerekli olan oy sayısını alamadılar.

Salt çoğunluğun sağlanamaması üzerine yeni bir tur oylama için 29 Nisan'da tekrar bir araya gelinmesi kararlaştırıldı. Seçimlerde üye tam sayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekiyor.

Yargıtay Başkanlığı seçimlerinde yaşanan bu durum, kurum tarihinde bir ilk olarak kayda geçti.

Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020'de seçilen Mehmet Akarca'nın görev süresinin dolmasıyla birlikte, Yargıtay'da yeni bir dönemin kapıları aralandı.