Yeni Haftada Türkiye Genelinde Sıcaklık Artışı Bekleniyor

Yeni Haftada Türkiye Genelinde Sıcaklık Artışı Bekleniyor
Türkiye genelinde mevsim normallerinde seyreden sıcaklıklar, hafta başı itibarıyla artış gösterecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların gelecek hafta daha da artacağını duyurdu.

Uzmanlar, yağışlı havanın pazartesi günü itibariyle sona ereceğini ve hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte orman yangını riskinin artacağını belirtti.

Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, cumartesi ve pazar günleri Doğu Akdeniz ve Güney Anadolu Bölgesinde devam edecek yağışların ardından yeni hafta ile birlikte ülkeyi terk edeceğini açıkladı. Acar, "Bayram süresince genel olarak mevsim normalleri civarında seyreden sıcaklıklar, hafta başından itibaren daha da artacak" dedi.

Ankara, İstanbul ve İzmir'de önümüzdeki 5 gün boyunca yağış beklenmiyor. Özellikle Çarşamba günü Ankara'da sıcaklıkların 28 dereceye kadar çıkması öngörülüyor. İstanbul ve İzmir'de de sıcaklıklar mevsim normallerini aşarak, sırasıyla 25 ve 28 dereceye ulaşacak.

Meteoroloji yetkilileri özellikle Muğla, Aydın ve Antalya çevrelerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 7-8 derece üzerine çıkacağını tahmin ediyor.

Kurak ve sıcak havanın hakim olmasıyla birlikte, bir haftalık periyotta orman yangınları konusunda özellikle dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekiliyor.