Yurt Dışı Telefon Kayıt Süresi 180 Güne Çıkarıldı

Yurt Dışı Telefon Kayıt Süresi 180 Güne Çıkarıldı
Yurt dışından getirilen ve daha önce 120 gün boyunca kayıt olmadan kullanılabilen cep telefonları için bu süre 180 güne çıkarıldı.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için yurt dışından getirilen cep telefonlarını kayıt ettirme sürecinde önemli bir değişiklik yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin son açıklamasına göre yurt dışından getirilen cep telefonlarının Türkiye'de kayıtsız kullanım süresi 120 günden 180 güne çıkarıldı.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, yapılan bu değişiklikle ilgili tüm işlemlerin e-Devlet üzerinden rahatlıkla gerçekleştirilebileceğini duyurdu. Vatandaşlar, artık mobil cihaz kullanım sürelerini, 30'ar günlük periyotlar halinde iki defaya mahsus olmak üzere e-Devlet kapısı üzerinden uzatabilecek. Ofis tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Yurt dışında ikamet eden ve beraberinde mobil cihaz getiren vatandaşlarımız, mevcut 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini, otuzar günlük sürelerle iki defaya mahsus olmak üzere, toplamda 180 güne kadar uzatabilirler"

Kayıt Ücretindeki Artış Dikkat Çekiyor

Yurt dışından getirilen telefonların kayıt ücretinde de önemli bir artış yaşandı. 2023 yılında 20 bin TL olarak belirlenen ücret, 2024 Ocak itibarıyla 31 bin 692 TL'ye yükseldi.