Zara'nın Tartışmalı Koleksiyon Tanıtımı Sosyal Medyada Tepki Topluyor

Zara'nın Tartışmalı Koleksiyon Tanıtımı Sosyal Medyada Tepki Topluyor

Hazır giyim devi Zara'nın yeni koleksiyonu, sosyal medyada büyük bir tartışma yarattı. Markanın paylaştığı fotoğraflarda, enkaz ve cansız beden maketlerinin yer alması, kullanıcılar arasında Filistin'e gönderme olarak yorumlandı.

Gazze'ye yapılan bir ima olarak algılanan kampanya, benzerlik açısından İsrail-Filistin savaşındaki trajik olaylara benzetildi.

93 ülkede bulunan 2.200'den fazla mağazası olan hazır giyim devi, Türkiye dahil birçok ülkede geniş bir müşteri kitlesine sahip. Ancak markanın son reklam kampanyası, vicdan sahibi insanları rahatsız etti.

Dördüncü Zara Atelier koleksiyonu, Amerikalı model Kristen McMenamy'nin beyaz bir kumaşla kaplı ceset maketleri içinde sergilenmesiyle dikkat çekti. Moda dünyasında geniş yankı uyandıran kampanya, soykırıma karşı duyarlılık gösterenleri ayağa kaldırdı.

İnternet kullanıcıları, koleksiyondaki fotoğraflarının İsrail-Filistin savaşında yaşamını yitirenlerin beyaz kefene sarılmış cesetleriyle büyük benzerlik gösterdiğine dikkat çekti.

Sosyal medyada hızla yayılan tepkiler sonucunda, birçok kullanıcı Zara'yı boykot etme çağrısı yaparken marka eleştiriler üzerine paylaşımını silerek sessiz kaldı.