HDP binalarına eş zamanlı saldırı!

HDP binalarına eş zamanlı saldırı!

Adana ve Mersin'de HDP İl Başkanlıklarının bulunduğu binalarda bu sabah patlamalar meydana geldi. Binalarda ve parti merkezlerinde hasara yolaçan patlamalar sırasında Adana'da 3 kişi yaralandı.

HDP Merkez İlçe başkanı Hüseyin Beyaz ve ESP İl Başkanı Sebahattin Pişkinbaş yaralandı.Binanın ön cephesinde çökme yaşandı.

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün Twitter hesabından, "HDP Adana milletvekili Adayı Tugay Bek ile görüştüm. 4 yaralı var. Cam parçaları batmış vücutlarına. Hayati tehlikeleri yok. Geçmiş olsun.." yazdı.

ADANA'DA KARGO PAKETİ PATLADI

HDP Genel Merkezi'nden alınan bilgiye göre Adana'daki patlama gönderilen kargo paketinden kaynaklandı.


MERSİN'DE ÇİÇEK BUKETİ PATLADI

Mersin’ de HDP il binasında yaşanan patlamada detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Alınan bilgiye göre dün kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından canlı saksı çiçeği parti binasında getirildi. Ancak parti binasında bulunan görevliler durumdan kuşkulanarak çiçeği içeri almadı. Bunun üzerine içinde zaman ayarlı ses bombası yerleştirilen çiçek parti binasının 1 ‘nci katındaki teras bölümüne bırakıldı. Ses bombasının partililerin terasta kahvaltı yapmak üzere hazırlık yaptığı sırada patlatıldığı bildirildi..

ADANA VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Adana Valisi Mustafa Büyük, HDP Seyhan İlçe Başkanlığında patlama meydana geldiğini, 2 kişinin yaralandığını bildirdi.

HDP’nin İl Örgütü ve Merkez İlçe Başkanlıklarının üst üste olduğu binada patlama yaşandı. Patlamanın alt katta bulunan merkez ilçe örgütünde, İlçe Başkanlığı odasında yaşandığı öğrenildi.

Patlamanın HDP Merkez İlçe başkanı Hüseyin Beyaz’ın masasının yakınında gerçekleştiği, patlama sonucu Beyaz’ın vücudunda ciddi yanıklar oluştuğu öğrenildi. Beyaz ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Patlama esnasında odada bulunan ESP İl Başkanı Sebahattin Pişkinbaş da yaralandı.

Patlama anında bina içinde bulunan yetkililerden alınan bilgiye göre, binanın içinde barut kokuyor. Patlamanın odada ilçe örgütüne gelen kargo kutularının açıldığı anda yaşandığı bildirilirken, patlamanın ya daha önce yerleştirilen yada kargo ile gönderilen bir bomba sonucu gerçekleştirildiği tahmin ediliyor.

MERSİN'DE DE PATLAMA
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Teşkilatı’nın bulunduğu binada patlama meydana geldi. Polis, patlamanın nedenini araştırıyor.

HDP Mersin Bürosu'ndan açıklama

HDP Mersin Bürosu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ses bombasının patlatıldığını ancak yaralı olmadığını açıkladı.

MERSİN EMNİYET MÜDÜRÜ'NDEN AÇIKLAMA

Mersin Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Mersin'deki HDP binasının mutfak bölümünde patlama meydana geldiğini, ilk bilgilere göre can kaybı olmadığını bildirdi.

DEMİRTAŞ BUGÜN MERSİN'E GİDECEKTİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bugün Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı yanındaki alanda miting yapacaktı.