Herbalist Güngör, Mantarları Mercek Altına Aldı

Herbalist Güngör, Mantarları Mercek Altına Aldı

Bitkisel kürlerle kanser başta olmak üzere şeker ve kısırlığı tedavi ettiğini öne süren herbalist Şevki Güngör, kanser tedavisinde kullanılan mantar türleri üzerinde başlattığı incelemelerini sürdürdüğünü söyledi.
Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde yıllardır bitkiler üzerinde çeşitli araştırmalar yapan ve Ege Lokmanı olarak tanınan herbalist (Otacı) Şevki Güngör, bölgeyi karış karış gezerek başta kanser olmak üzere çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmak üzere bitkileri inceliyor. Farklı üniversitelerde görev yapan hocalarla birlikte daha önce Manisa’da bulunan Spil Dağı’nda şifalı bitkileri arayan herbalist (Otacı) Şevki Güngör, mantar türleri üzerinde başlattığı çalışmalarını sürdürüyor.
DÜNYANIN BİRÇOK BÖLGESİNDE ARAŞTIRMALAR SÜRÜYOR
Uzmanların, Uzak Doğu ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde bitkisel destek tedavileri kapsamında kullanılan mantar üzerindeki araştırmalarına devam ettiğini belirten Güngör, “Bazı mantar türleri çağımızın vebası olan kanser hastalığının tedavisinde kullanılıyor. Bizim de kanser tedavisinde kullandığımız acı ot var. Bu yönde bitkiler üzerinde biz de araştırmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Şimdi mantarlar üzerinde yoğunlaştık. Temin ettiğimiz mantar türlerini inceliyoruz. Araştırmalarımız sonucu bazı mantarların kanserler üzerindeki etkisinin olumlu olduğunu gördük. Üniversitelerle iş birliği içerisinde yürüttüğümüz araştırmalar sonucunda olumlu sonuç almayı umuyoruz” şeklinde konuştu.
Güngör, kanser hastalığını tamamen yeninceye kadar çalışmalarından vazgeçmeyeceğini söyleyerek, "Umuyorum kısa zamanda kanserin kökünü kazıyacağız. Allah hastalık vermiş ama şifasını da vermiş. Araştırıp bulmak da bize düşer. O yüzden gecemizi gündüzümüze kattık ve araştırmalarımıza hız verdik. Her hafta bir bölgede bitkileri inceliyoruz" dedi.