iPhone 6'ya dayanıklılık testi yapıldı

iPhone 6'ya dayanıklılık testi yapıldı

Yeni iPhone'ları bu hafta dayanıklılık testine sokan SquareTrade iPhone 6'nın düşme, dökme ve çiziklere çok dayanıklı olduğunu bildirdi. Yeni iPhone'ların daha ince, daha büyük ekranlı ve tutması daha zor olmasına rağmen dayanıklı olması dikkat çekti.

Böylece iPhone 6 Plus, Samsung'un Galaxy S5'in "5 inçten büyük ekranlı en dayanıklı telefon" ünvanını kapmış oldu. Yüzlerce kişi Twitter TWTR +0.44% 'da iPhone 6'yı alınca telefona yeni bir kap da almak gerektiğini savunurken yeni iPhone'un dayanıklılıkta su geçirmez özelliğiyle bilinen Samsung Galaxy S5'i geçmesi sürpriz yarattı.

SquareTrade testlerinde iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın ön ve arka panellerinde plastik ve tahtayla yapılan çiziklere nasıl dayandığına bakıldı. İki cihaz da testlerden en minimum çiziklerle geçti.

SquareTrade iki iPhone'u da su altında 10 saniye tuttu. İki telefonda da ani ve ciddi bir hasar gerçekleşmedi. Telefonların aynı zamanda yaklaşık 1.5 metre yükseklikten yere atılmasına rağmen SquareTrade herhangi bir hasar gerçekleşmediğini açıkladı. iPhone 6'da bazı ufak çizikler vardı ama başka bir hasar bulunmuyordu.

SqareTrade bu telefonların düşürme testlerinde şu ana kadar görülen en iyi performansı sergilediğini belirtti.