İzmir Kent Kitaplığı’nda 100.eser De Yayınlandı

İzmir Kent Kitaplığı’nda 100.eser De Yayınlandı

Tarihiyle, bugünüyle, yaşam biçimiyle İzmir’i anlatan kitapların yer aldığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Kitaplığı’nda 100. eser de yayınlandı. Başkan Aziz Kocaoğlu, kentin geçmişine dair bilgilerin toparlanması ve değerlerinin gün ışığına çıkartılıp insanlığa sunulmasının, kendileri için önemli bir hedef olduğunu söyledi.
Kentin önemli değerlerini geleceğe taşımak ve kent belleğini oluşturmak misyonuyla yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Kitaplığı, 100. kıtaba ulaşarak “dalya” dedi. Basımı tamamlanan son 7 yeni eser, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde (APİKAM) gerçekleştirilen toplantıyla tanıtıldı. Moderatörlüğünü Gazeteci-Yazar A.Nedim Atilla’nın üstlendiği toplantıya yeni eserlerin yazarlarından Nuri Bilgin, Başak Ocak, Ertan Daş ve Orhan Beşikçi de katıldı.
Kent Kitaplığı serisinde, tarihiyle, bugünüyle, yaşam biçimiyle İzmir’i anlatan kitaplara yer verdiklerini hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Kentimizin geçmişine dair bilgilerin toparlanması ve değerlerinin gün ışığına çıkartılıp insanlığa sunulması, çok önemli bir hedefimiz. İzmir, 81 vilayetin içersinde her bakımdan çok farklı bir kent. Gücünü de tarihinden, insanının yapısından, kimliğinden, kişiliğinden alıyor. Bilim insanları, kanaat önderleri ve üniversitelerimizle birlikte kenetlendikçe aynı istikamette yürüdükçe, kolkola girdikçe, pozitif düşünüp pozitif eylemler yaptıkça, İzmir yoluna hızlı adımlarla devam edecektir” diye konuştu.
2000 yılından beri tarih, sanat tarihi, mimarlık, biyografi gibi pek çok farklı konuda yayınladığı çalışmalar ile kentin kültürel yaşamını zenginleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Kitaplığı, İzmirlilerin ilgisi ve desteğiyle hem İzmir’in hem Türkiye’nin önemli bilim ve fikir insanlarının değerli çalışmalarını okuyuculara sundu. Türk arkelojisinin önemli ismi Ekrem Akurgal’dan Rauf Beyru’ya, Bilge Umar’dan Salih Özbaran’a kadar İzmir kent tarihine ışık tutacak pek çok önemli ismin eserleri yayınlanırken, 100. kitap Cihan Özgün’ün “Bereketli Topraklarda Üretmek Ve Paylaşmak /İzmir Ve Çevresinde Ticari Tarım (1844-1914)” isimli eser oldu.