Kamudaki Kadınlara Kanser Anlatıldı

Kamudaki Kadınlara Kanser Anlatıldı

Düzce İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimle, kamu kurumlarında çalışan kadınlara meme kanserinde erken tanı ve tedavi şekilleri hakkında bilgi verildi. Toplantıya katılanların yakalarına taktıkları “farkındayız, korkmuyoruz” rozetleri ile kanserin çaresiz bir hastalık olmadığına dikkat çekildi.
Düzce İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Valilik Toplantı Salonunda kansere karşı farkındalık eğitimi verildi. Kamu kurumlarında çalışan kadınlara yönelik olarak verilen eğitimde kansere karşı mücadele şekilleri, meme kanserinin erken teşhisi ile meme kanseri hakkında bilgiler katılımcılara verildi. Düzce Halk Sağlığı İl Müdür Vekili Dr. Mahir Arslan, eğitim toplantısı hakkında bilgi verirken, kadınların belirli yaş aralıklarında yaptıracakları taramaları anlattı.
Dr. Mahir Arslan, “Kanser konusunda farkındalığı artırmak ve bakanlığımızın başlatmış olduğu kanser taramaları hakkında, ilimizde hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışan bayanları bilgilendirmek, eğitim vermek amacıyla bu toplantıyı düzenledik. Tarama kriterlerini taşıyan bayanlarımızı bilinçlendirmek ve yönlendirmek amacındayız. Toplantıya katılan bayanlarımız bilgilendikleri için çok mutlu oldular ve gerekli çalışmaları bundan sonra da yapmamı istediler. Kanser verileri ilimizde yüksek oranlardadır. En çok ölümler, akciğer, karaciğer ve mideden gerçekleşiyor.Kanser artışını durdurabilmek için kurumlar olarak çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Bayan arkadaşlarımız da yakın çevrelerindekilere bilgi verecekler. Merkez Toplum Sağlığı bünyesinde KETEM var. Buraya başvurarak taramalarını yaptırabilirler. Biz erken teşhis hayat kurtarır diyoruz” dedi.
Müdür Vekili Dr. Mahir Arslan, toplantıya katılanların yakalarına taktıkları “farkındayım korkmuyorum” yazılı rozet hakkında da bilgi verirken, farkındalık ile çevreye yayılması halinde korkulacak bir hastalık olmadığının anlaşılacağını ifade etti.