Karadeniz'de kritik viraj!

Karadeniz'de kritik viraj!

Üst üste aldığı Fenerbahçe ve Kasımpaşa mağlubiyetleriyle sevenlerini şok eden ancak Kardemir Karabükspor önünde tarihe geçecek 7-1'lik skora imzasını atan Bursaspor, bugün Avrupa için çekiştiği Trabzonspor'un konuğu oluyor. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 16.45'te başlayacak olan zorlu karşılaşmayı Fırat Aydınus yönetecek. Rakibiyle aynı puanı paylaşan yeşil beyazlılar, sahadan galibiyetle ayrılarak büyük bir avantaj elde etmek istiyor.

TEK EKSİK CİVELLİ

İki takım arasında Atatürk Stadı'nda oynanan ilk kapışma 3-3'lük beraberlikle tamamlaşmıştı. Timsah'ta sakatlığı süren Renato Civelli dışında eksik bulunmuyor. K.Karabükspor maçında sarı kart cezaları nedeniyle forma giyemeyen Şener, Ozan Tufan ve Aziz bugün takımlarındaki yerini alabilecek. Teknik Direktör Şenol Güneş'in savunmanın solunda Emre'ye görev vermesi bekleniyor. Ev sahibi Trabzonspor'da ise sarı kart cezalısı olan Mustafa Akbaş oynamayacak.

ŞENOL GÜNEŞ MEMLEKETİNE KARŞI

Uzun yıllar Trabzonspor'da görev yapan Teknik Direktör Şenol Güneş, bordo mavili takıma karşı resmi maçlarda 11.kez kez rakip olacak. Boluspor, Antalyaspor, Sakaryaspor ve Bursaspor'un başında Trabzonspor'a karşı 10 maça çıkan Güneş, bu mücadelelerin 1'inden galip, 2'sinden mağlup ayrıldı. 7 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Ligin ilk yarısında Güneş yönetimdeki Bursaspor, bordo mavili takımla 3-3 berabere kalmıştı. Bu arada Timsah, bu sezonun başında Trabzonspor'la hazırlık maçı yapmış ve o karşılaşma 0-0 sona ermişti.

İLGİNÇ TESADÜF!

Bugüne kadar Avni Aker'de 1 kez kazanan Bursaspor o galibiyeti Şenol Güneş'e karşı almıştı.

Avni Aker Stadı Bursaspor'a pek uğurlu gelmiyor. Bugüne kadar tarihinde Trabzonspor'a karşı deplasmanda pek başarılı sonuçlar alamayan yeşil beyazlılar, sadece 1 kez kazanabilmişti. Yeşil beyazlılar, 2012-2013 sezonunda Pablo Martin Batalla'nın golüyle makus talihine son vermişti. İşin ilginç yanı o maçta Trabzonspor'un başında ise Şenol Güneş vardı. Bursaspor bugün kazanırsa ikinci galibiyetini Güneş'le elde etmiş olacak.