Kılıçdaroğlu'ndan bedelli eleştirisi

Kılıçdaroğlu'ndan bedelli eleştirisi

Hükümetin bedelli kararını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Biz kanun teklifi verdik. Durumu iyi olandan parayı alacaksın, iyi olmayandan parayı almayacaksın. Biz yoksulların partisiyiz. Şimdi getirmişler durumu iyi olan askere gitmeyecek, durumu iyi olmayanlar doğru nöbete. Bunu doğru bulmuyoruz. Bedelliyse bedelli ama yoksulun çocuğu bundan bedel ödemeden yararlanmalı." dedi.

BAŞBAKAN'DAN BEDELLİ AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

“BU İŞÇİLERİN TAMAMINA İŞ BULACAKSIN”

Soma’da madenciler işsiz kaldı. Sen eğer başbakansan, o koltukta oturuyorsan bu işçilerin tamamına iş bulacaksın, aş bulacaksın. Bu görevindir.

“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDA SİYASİ KADROLAŞMA VAR"

2002’de bir öğretmen maaşıyla 24 çeyrek altın alınıyordu, 2014 bütçesi yüzde 40 küçüldü. Eğitim-Birsen seni satan sendikadır kardeşim, memuru satan sendikadır. Sizin haklarınızı savunmayan sendikaya itibar etmeyin. Onlar lüks hayat yaşıyorlar.

Bir de ücretli öğretmenlik diye bir garabet var. Atama bekleyen 300 binin üzerinde öğretmen var. İktidara gelirsek 4 ay içinde atama bekleyen öğretmenin sorununu çözeceğiz. Milli Eğitim’de tamamen siyasi kadrolaşma yaptılar. Eğitim sistemini niçin 11 yılda 13 kez değiştirdin? Bizim çocuklarımız denek oldular. Yazık günahtır. Siz gerçekten ülkeyi seviyorsanız, ülkeyi geliştirmek istiyorsanız eğitime, öğretmene önem vereceksiniz.

BEDELLİ ASKERLİK

Biz kanun teklifi verdik. Durumu iyi olandan parayı alacaksın, iyi olmayandan parayı almayacaksın. Biz sosyal demokrat partiyiz, yoksulların partisiyiz. Şimdi getirmişler durumu iyi olan askere gitmeyecek durumu iyi olmayanlar doğru nöbete. Bunu doğru bulmuyoruz. Bedelliyse bedelli ama yoksulun çocuğu bundan bedel ödemeden yararlanmalı.

SEÇİM BARAJI

Seçim barajı tartışmaları var. Biz halkın tercihlerine inanırız. Yüzde 10 seçim barajını doğru bulmuyoruz, içimize sindiremiyoruz. Yüzde 10 barajı 12 Eylül darbecilerinin getirdiği yasal düzenlemeden kaynaklanıyor. Darbeye karşıysan darbe hukukunun arkasına saklanmaman lazım. AYM iptal kararı verir mi diye korkuyorlar. Niye paniğe kapılıyorsun. Davutoğlu bir de öneri götürüyor. Anayasamız hiçbir mevki yargıya talimat veremez diyor ama adamın haberi yok ki bundan.