Kilise'de patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Kilise'de patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Mısır'ın Nil deltası üzerinde yer alan başkent Kahire'nin kuzeyindeki Tanta kentinde bir kilisede patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere en az 21 kişi öldü, 42 kişi yaralandı. Sağlık Bakanlığı'ndan bir yetkili Associated Press haber Ajansı'na olayın bir bombalı saldırı olduğunu açıkladı.

Patlamaya neyin yol açtığı henüz bilinmiyor. Kilisenin önünde çok sayıda cansız beden olduğu, cesetlerin gazetelerle kapatıldığı belirtiliyor. 

Kilisenin girişind eyaşanan patlamanın ve Hristiyanların Hz. İsa'nın Kudüs'e gidişini andığı Hristiyanlar için kutsal bir günde meydane geldiği belirtiliyor. 

Geçtiğimiz Aralık ayında başkent Kahire’nin en büyük katedrali olan Kıptik Katedrali’nde  düzenlenen saldırıda 25 kişi hayatını kaybetmiş, 49 kişi yaralanmıştı. Kadın ve çocukların da öldüğü saldırı son yıllarda Mısır’da Hristiyanlara yönelik düzenlenen en ölümcül saldırı olarak kayda geçmişti. 

Ülkedeki popülasyonun yüzde 10'unu oluşturan Hristiyanlar sıklıkla aşırı İslamcı terör örgütlerinin saldırılarına maruz kalıyor.