SAĞLIK OLSUN…

Eksik olmadan tamın değeri bilinir mi?

Ne kadar biliyoruz desek de insan yaşayınca aslında hiç bilmediğini anlıyor. Mesela günlük yaşantımızda sağlıklı olmanın değerini düşünüyor muyuz? Ya da vücudumuzdaki her uzvumuza ne kadar ihtiyacımız olduğunun farkında mıyız gerçekten?

Açık söyleyeyim sözde farkında olsam da özde hiç düşünmeyenlerdendim ben de; taaki hayat bunu ciddiyetle hatırlatana kadar. Bir anda değişir derler ya yaşam, ezberler bozulur ya aynen öyle! Bacağımda yaşadığım çok önemli bir sorun, yürüyebilmenin ne kadar değerli olduğuna dair önemli hatırlatmalardan birini yaptı bana. Sokakta rahatça yürüyenlerin, koşabilenlerin ne kadar şanslı olduğunu düşünüyorum şimdi. Kuşkuları bir kenara koyup, teslim olabilmeye çalışıyorum yaşanan her şeyin sebebi var diye. Tüm engellileri biraz daha iyi anlıyorum sanki bugünlerde ve zoru başardıkları için daha yürekten takdir ediyorum. Gittiğim yerlerde engellilerin yaşamına dair farkındalığım haliyle arttı; eksikleri, zorlukları daha iyi görüyorum şuan.

Önümüzdeki bu süreçte daha neler neler öğretecek bu durum bana ve yaşananlar eminim eskisinden daha farkında yapacak beni. Çünkü mutluluklar uçursa da sıkıntılar büyütüyor bizi maalesef ve gelişimin yolu asfaltla değil taşlarla döşeli.

O yüzden istediğimiz her şey olsun hayatta ama önce sağlık olsun. Sağlık varsa istediklerimizi yapacak tüm güç bizde! Hadi şimdi her neredeyseniz derin bir nefes alın, tüm bedeninizdeki sağlığı mutlulukla hissedin ve ne kadar şanslı olduğunuzu düşünüp kocaman gülümseyinJ

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sinem UGURGUN Arşivi