Köye baltalarla saldırdılar! 34 ölü

Köye baltalarla saldırdılar! 34 ölü

Kivu bölgesinde art arda düzenlediği saldırılarda ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Afrika ülkelerinden Kongo'da silahlı bir grup terör saldırısı düzenledi. Ellerinde baltalarla köye saldıran grubun Ugandalı isyancılardan oluştuğu ifade edilirken, saldırıda 34 sivilin öldürüldüğü ifade ediliyor. Ülkenin doğusunda yer alan Kivu bölgesindeki Beni kentinde art arda düzenlediği saldırılarda ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Kuzey Kivu Sivil Toplum Örgütü ise yaptığı açıklamada, saldırıda 34 kişinin hayatını kaybettiğini iddia etti. Ölenlerin arasında daha önce 10 aile bireyinin bir evde yakılarak öldürüldüğü çevre köylerin muhtarının da bulunduğunu kaydetti. Örgüt ayrıca, Demokratik Kongo Cumhuriyeti Müttefik Birleşik Kuvvetleri'ni yeterince önlem almamakla suçluyor.

Associated Press'in haberine göre, aynı grubun, son iki ayda bu bölgede 250'den fazla sivili katlettiği ifade ediliyor. Kongo'da, sivilleri hedef alan onlarca terör grubu bulunuyor. Saldırıları Ugandalı ADF-Nalu isyancılarının düzenlediği sanılıyor.

Eş-Şebab militanlarıyla bağlantısı olan isyancıların bölgedeki istikrarsızlığı artırmayı ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki BM gücüne (MONUSCO) güveni sarsmayı amaçladığı belirtiliyor.