Kurban Bayramı resmi tatil günleri belli oldu/ Bakanlar Kurulu'nda karar alındı

Kurban Bayramı resmi tatil günleri belli oldu/ Bakanlar Kurulu'nda karar alındı
Kurban Bayramına sayılı günler kala memleketlerinde bayram sevinci yaşamak isteyen ya da havalar bozmadan tatil yapmak isteyen milyonlarca vatandaşa kötü haber geldi.  4 Ekim Cumartesi günü ilk günü kutlanacak Kurban Bayramı'nın hafta sonuna gelmesi nedeniyle 9 günlük tatil planı yapan milyonlarca vatandaş sadece 4 günlük Kurban Bayramı tatiline razı olacak.



Yaklaşık iki haftadan daha az bir süre kalan kurban bayramı için geri sayım başlamış durumdayken hem tatil planları hemde kurban pazarlıkları başlamış durumdadır. Böylece bir çok kişi büyük bir heyecanla kurban bayramına hazırlanırken sizler için tüm gelişmeleri bire bir olarak aktaracağız. Hazırlıklar devam ederken öte taraftan bu güzel günlerin ne kadar süreceğini bir çok kişi merak etmektedir. Bu kapsamda sizler için bayramın kaç gün olacağını araştırdık .

Kurban bayramı yaklaşıyor. Akıllardaki en büyük soru kurban bayramı tatili 9 gün olacak mı sorusu yer alırken malesef bayramın bu kadar uzun sürmeyceğini şimdiden belirtmek isteriz. oluyor. Kurban Bayramı bu yıl 4-5-6-7 Ekim günlerine denk geliyor. 4 Ekim'in Cumartesi'ye denk gelmesiyle beraber de Kurban Bayramı'nın 3 Ekim Cuma günü arefesi ve ardından gelen Cumartesi, Pazar, Pazartesi ve Salı günlerinde kutlanacağını görüyoruz. 

9 günlük yerine 4 günlük tatil!

3 Ekim Cuma - Kurban Bayramı arefesi
4 Ekim Cumartesi - 1. gün
5 Ekim Pazar- 2. gün
6 Ekim Pazartesi - 3. gün
7 Ekim Salı - 4. gün

4 Ekim Cumartesi, bayramın ilk günü kutlanacak. Kurban Bayramı öncesinde çalışan kesim, kaç gün tatil yapacağını merak ediyor.

Kamu sektörüne mensup çalışanlar için Kurban Bayramı tatili arefe günü olan 3 Ekim Cuma gününden itibaren başlayacak.

Özel sektörde ise durum biraz daha karışık. Kurban Bayramı tatili, genel itibariyle Cumartesi gününden itibaren başlayacak.