Barış Murat Yağcı Survivor Öncesi Anlaştığı Sosyal Medya Danışmanına 1 Milyon Tazminat Ödeyecek

Barış Murat Yağcı Survivor Öncesi Anlaştığı Sosyal Medya Danışmanına 1 Milyon Tazminat Ödeyecek

Barış Murat Yağcı, yer aldığı diziler ve filmlerle adından söz ettirdiği gibi 2020 ve 2022 yıllarında Survivor'da da mücadele etti. Yarışmada finale kadar yükselerek ikinci olan Yağcı, mücadele ettiği dönemde sosyal medya danışmanlığı aldığı kişiye ödeme yapmadığı gerekçesiyle mahkemelik oldu. Duruşma sonrasında oyuncunun tazminat ödemesine karar verildi.

Survivor'da 450 Bin Kazandı, Bana Ödeme Yapmadı

Patronlar Dünyası'ndaki habere göre Survivor'da yarışan Barış Murat Yağcı, 5,5 ay boyunca Sedat Aydın'dan danışmanlık aldı. Yağcı'dan ücretini alamadığını belirten Aydın, "Yarışmada finale kaldı ve ikinci oldu. 450 bin lira ödülün sahibi oldu ama işler bu noktadan sonra değişti" ifadelerini kullandı. Oyuncuya ücretini alabilmek için sunduğu tekliflerden bahseden Aydın, şunları dile getirdi: "Yağcı'ya 300 bin TL ödeme yapmasını veya iki sene boyunca reklam bağlantıları yaparak ortaklığımızı sürdürmeyi teklif ettim. Bana başlangıçta tamam cevabını verdi ancak sonrasında benimle hiç görüşmedi. Başka bir yerle anlaştı ve benim hizmetlerim karşılığındaki bedeli de hiç ödemedi" şeklinde konuştu.

800 Bin Ve 3 Yıllık Faizi Ödeyecek

Barış Murat Yağcı'ya sunduğu tekliflere rağmen ücretini alamayan Sedat Aydın, hakkını aramak adına tazminat davası açtı. İki sene süren davanın sonunda mahkeme Aydın'ı haklı bularak ünlü oyuncunun 800 bin TL ve üç yıllık yasal faizin Aydın'a ödenmesine (Yaklaşık 1 milyon 200 bin TL) karar verdi.