Dr. Ender Saraç İstismar İddialarında Eşini Suçladı

Dr. Ender Saraç İstismar İddialarında Eşini Suçladı

Televizyon programlarında sıkça yer alan Dr. Ender Saraç, çocuğuna cinsel istismarda bulunduğuna dair ortaya atılan iddialara karşı hukuki bir açıklama yaptı. Saraç'ın avukatı aracılığıyla yapılan açıklamada, "Kamuoyunun takdir edeceği üzere gerçekten böyle bir olay olsaydı hiçbir anne yıllarca bu videoyu uhdesinde tutarak şantaj amaçlı kullanmazdı" denildi.

Saraç, uzun süredir devam eden evliliğinin boşanma aşamasında olduğunu belirterek eşinin bir tezgahı olarak suçlamalara maruz kaldığını ifade etti. Açıklamada, "Öncelikle ve önemle müvekkile karşı yapılan bu iftiraya karşı açıklamayı yapmak zorunda kalmış olmanın derin üzüntüsünü paylaşmak isteriz. Zira henüz ergenlik çağına adım atmaya hazırlanan bir evladın, bir anne tarafından haksız menfaat elde etmek amacıyla boşanma davasına malzeme edilmesinin hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Sırf müvekkil Dr. Ender Saraç'tan yüklü bir bedel almak amacıyla bir evlada ömür boyu sürecek travmayı yaşatmaya kimsenin alet olmaması hukuki ve vicdani bir zorunluluktur." belirtildi.

Hukuki Süreçte Gizlilik Kararı Alındı

Açıklamada, mahkemenin davayla ilgili gizlilik kararı ve yayın yasağı getirdiği vurgulanarak sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımların gerçek dışı olduğu savunuldu. Saraç'ın avukatları, çocuğunun adının gizlenmemesi ve gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir kedinin kullanılmasıyla iftiranın haksızlığı üzerinde durdu.

Ayrıca çocukların boşanma gibi zorlu süreçlere dahil edilmemesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, toplumun bu tür durumlarda çocukları koruma sorumluluğuna dikkat çekildi. Kamuoyundan, sosyal medyada yapılan karalama kampanyasına itibar edilmemesi ve hukuki sürecin sonuçlanmasına kadar tarafsız kalınması istendi.