Eurovision'da Birinci Olan Nemo Yanlışlıkla Kupasını Kırdı

Eurovision'da Birinci Olan Nemo Yanlışlıkla Kupasını Kırdı
Önceki akşam İsveç-Malmö'de gerçekleşen Eurovision Şarkı Yarışması'nı, İsviçre adına yarışmaya katılan LGBT'li Nemo "The Code" adlı şarkısıyla kazandı. LGBT propagandası yapan Nemo, yarışma sonrasında yaptığı açıklamasıyla skandala imza attı.

LGBT propagandası yaparak Eurovision şarkı yarışmasında birinci olan İsviçreli şarkıcı Nemo, yarışma sonrası değerlendirme yaptı. Eşcinsel sanatçı, kupayı aldıktan kısa bir süre sonra yanlışlıkla kırdığını söyledi. LGBT bayrağını yarışmaya sokamadığından yakınan Nemo, "Eurovision izin vermediği için kendi bayrağımı gizlice içeri sokmak zorunda kaldım. Bu açıkça çifte standarttır." dedi.

İsveç'in Malmö kentinde gerçekleştirilen Eurovision Şarkı Yarışması'nda, "The Code" adlı şarkısıyla sahneye çıkan İsviçreli şarkıcı Nemo, yarışmayı kazandı. Eşcinsel şarkıcının sahnedeki tarzı ve şarkının sözleri, Eurovision'da dikkat çekerken kazandığı birincilik de LGBT'nin yeniden gündem olmasını sebep oldu.

Eurovision Şarkı Yarışması'nın ardından basın mensuplarına konuşan eşcinsel şarkıcı Nemo, kupayı aldıktan kısa bir süre sonra yanlışlıkla kırdığını söyledi.

LGBT bayrağını içeriye sokamadığını dile getiren Nemo; Eurovision izin vermediği için kendi bayrağımı gizlice içeri sokmak zorunda kaldım. Umarım başkaları da bunu yapmıştır. Bu açıkça çifte standarttır. Kodu kırdım, kupayı da kırdım. Kupa belki düzeltilebilir ama Eurovision'un da düzeltilemeye ihtiyacı var." açıklamasını yaptı.

LGBT savunuculuğu yapan Nemo, "Umarım bu yarışma vaadini yerine getirir ve herkes için barışı savunmaya devam eder." ifadelerini kullandı. 24 yaşındaki şarkıcı, "Daha fazla şefkate, daha fazla empatiye ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Nemo Kimdir?

Berlin'de yaşayan ve kısa adıyla Nemo olarak bilinen Nemo Mettler, 3 Ağustos 1999'da doğdu. Rap müzikle de ilgilenen Nemo ilk uzun şarkısını 2015 yılında Clownfish ismiyle çıkardı.

3 uzun çaları olan Nemo farklı müzik yarışmalarında 2017 ve 2018 yıllarında birçok ödül aldı. Ayrıca 2022 yılında İsviçre'nin "The Masked Singer" programının ikinci sezonuna katılan Nemo, yarışmada beşinci oldu.