Zuckerberg Serveti İle Musk'ı Geride Bıraktı

Zuckerberg Serveti İle Musk'ı Geride Bıraktı
Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde bir zamanlar zirveyi işgal eden Musk, dördüncü sıraya geriledi. 2024'ün ilk çeyreğinde, Tesla hisseleri yüzde 34 oranında değer kaybetti.

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, Elon Musk'ı geride bırakarak dünyanın en zengin üçüncü kişisi oldu. Zuckerberg'un serveti, Meta Platforms Inc. hisselerinin rekor seviyelere tırmanması ile 2020'den bu yana ilk kez Musk'ın önüne geçti.

Elon Musk'ın serveti, Tesla hisselerinin düşmesiyle 48.4 milyar dolar azalırken, Zuckerberg'in serveti 58.9 milyar dolar arttı. Bu durum Bloomberg'in en zenginler sıralamasında Zuckerberg'in ilk üçe girmesini sağladı.

Musk'ın servetindeki düşüş, Tesla'nın araç teslimatlarının azalması ve küresel yavaşlama nedeniyle yaşanan talep düşüşüyle ilişkilendiriliyor. Öte yandan Meta'nın güçlü performansı ve yapay zeka girişimlerine olan ilgi, Zuckerberg'in servetindeki artışı tetikledi.

Tesla hisseleri bu yıl %34 düşerken, Meta'nın hisseleri %49 arttı. Tesla, küresel talep düşüşü ve üretim sorunlarıyla karşı karşıya kalırken, Meta, güçlü üç aylık kazançlar elde etti ve en iyi performans gösteren beşinci şirket oldu.

Zuckerberg ve Musk arasındaki rekabet, Meta'nın Threads adlı sosyal medya platformunu başlatmasıyla daha da yoğunlaştı.