Messi, Ronaldo'yu geride bıraktı

Messi, Ronaldo'yu geride bıraktı

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Arjantin 36 yıllık özlemine son verip kupayı 3. kez kazanırken, Lionel Messi kariyerindeki tek eksiği giderdi.

7 gol 3 asistle Katar 2022'de skora en çok katkı veren oyuncu olan Messi, turnuvanın en değerlisi seçildi.

35 yaşındaki yıldız sosyal medya paylaşımıyla da bir rekor imza attı. Lionel Messi'nin Dünya Kupası ile paylaştığı Instagram gönderisi 43 milyondan fazla beğeniye ulaştı.

Bu, artık resmi olarak bir sporcu için tarihin en çok beğenilen sosyal medya paylaşımı olarak kayıtlara geçti.

Önceki rekor yaklaşık 42 milyon beğeni toplayan Cristiano Ronaldo'nun Dünya Kupası öncesi Messi ile satranç oynadığı unutulmaz fotoğrafa aitti.

2022 Dünya Kupası'nda birçok rekora imza attı

Kariyeri boyunca golleri ve gol paslarıyla binin üzerinde skora katkı sağlayan ve kırılmadık rekor bırakmayan Messi, ilerleyen yaşına rağmen penaltılar sonunda Arjantin'in Dünya Kupası'na ulaşmasında yine başrolde olmayı başardı.

Katar'ın ev sahipliği yaptığı turnuvanın en iyisi seçilmesinin yanı sıra 26 karşılaşmayla turnuva tarihinin en çok maça çıkan oyuncusu konumuna gelen Messi, her aşamada (grup ve sonrasındaki eleme turları) gol atan ilk oyuncu olarak bir kez daha tarihe altın harflerle geçti.

Barcelona'dan ayrılmasının ardından formasını giymeye başladığı Paris-Siant Germain'de de bu sezona çok iyi bir başlangıç yaparak ligde 7, Şampiyonlar Ligi'nde 4 gole şimdiden imza atan Arjantinli yaşayan efsane, 7 kez ile en çok kazanan oyuncu rekorunu elinde tuttuğu Altın Top ödülünün yine en önemli adayı haline geldi.