Mhp’den Okul Müdürleri Atamasına Tepki

Mhp’den Okul Müdürleri Atamasına Tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adıyaman İl Başkanı Mithat Solgun, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul müdürleri ile ilgili yönetici değerlendirmesine tepki gösterdi. Solgun, yeni müdür belirlemede Memur Sen üyelerinin kayırıldığını iddia etti.
Solgun, düzenlediği basın toplantısında, yıllarını, ömrünü eğitim camiasına harcamış okul müdürlerinin bir çırpıda gözden çıkarıldığını belirterek, "Burada adam kayırmalar meydana çıkıyor. Yeni atananların büyük bir çoğunluğu ise Memur-Sen üyesidir" dedi.
Memur-Sen’e de seslenen Solgun, "Bir zamanlar şu paralel dedikleri yapıda böyleydi. Hep bu hükümetle, iktidarla böyle kol kola beraber iş götürüyorlardı. Şimdi biliyorsunuz bunlar hep düşman oldular, varsa yoksa paralel yapı. Memur Sen de korksun. Bunların da başına böyle bir şey gelirse şaşırmasınlar" dedi.
Eğitimde tecrübenin bir kenara atıldığını kaydeden Solgun, "Tamamen benden olsan da nasıl olursa olsun mantığıyla bu işi yapıyorlar. Okullara atanacak müdürlerin belli bir tecrübe birikimi olması lazımdır" dedi.