O liste yenilendi!

O liste yenilendi!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından listelenen kişi, kuruluş veya organizasyonların tasarrufunda bulunan mal varlığının dondurulmasına ilişkin kararda değişiklik yapılmasına dair Bakanlar Kurulu kararları Resmi gazete'de yayımlandı.Buna göre, BMGK'nın kararları doğrultusunda, belirtilen kişi, kuruluş ve organizasyonların Türkiye'deki mal varlıklarının dondurulması kararlaştırıldı.

Karar doğrultusunda, "El-Kaide ile Bağlantılı Gerçek Kişiler" listesi "DAEŞ ve El-Kaide ile Bağlantılı Gerçek Kişiler" listesi olarak , "El-Kaide ile Bağlantılı Tüzel Kişi, Kuruluş veya Organizasyonlar" listesi de "DAEŞ ve El Kaide ile Bağlantılı Tüzel Kişi, Kuruluş veya Organizasyonlar" listesi olarak değiştirildi.

Libya vatandaşı HASAN Al Salahayn Salih Al Sha'ari, Fas vatandaşı Morad Laaboudi ve uyruğu belirlenemeyen Mounir Bin Dhaou Brahim Bin Helal, Ali Musa Al-Shawakh ve Samir Kuntar adlı kişilerin mal varlıkları dondurularak "DAEŞ ve El Kaide ile Bağlantılı Gerçek Kişiler" listesine eklendi. Akram Turki Al Mazidih adlı kişinin de adres bilgileri güncellendi.

Ayrıca Bakanlar Kurulu Kararı Ek (1) listesindeki ABD Al Wahab Abd Al Hafız adlı kişinin mal varlığının dondurulmasına dair hüküm yürürlükten kaldırıldı.

DAEŞ horasan ve Ceyş El Rical El Tarık El Nakşibendi örgütlerinin de terör gruplarına yardım ettiği gerekçesiyle mal varlığının dondurulmasına karar verildi.