Ödemiş’te Görevden Alınan Müdürler, Aym’ye Başvuru Yaptı

Ödemiş’te Görevden Alınan Müdürler, Aym’ye Başvuru Yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni yönetmeliği gereğince okul ve milli eğitim yöneticileri tarafından puanla değerlendirilen okul müdürlerinin durumu tartışılmaya devam ediyor.
Puanlama sisteminin kadrolaşma ve kıyım olduğunu ileri sürün Eğitim Sen üyeleri, uygulama ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yaptılar. Sendikanın genel merkez düzeyinde yaptığı başvurunun ardından görevden alınacak okul müdürleri de bireysel başvuru yaparak, yönetmeliğin iptal edilmesini istediler.
Ödemiş’te adliye önlerinde bir araya gelen Eğitim Sen üyeleri, mahkemeye başvuru yapan iki müdür arkadaşlarını yalnız bırakmadılar. Adliye önünde bir araya gelen sendika üyeleri, puanlama sisteminin demokratik ve hukuki olmadığını ileri sürdüler.
ÖDEMİŞ ADLİYESİ’NE BAŞVURU
Ödemiş’te görevden alınan Serdar Ergin İle Volkan Oğhan, Ödemiş Adliyesi’ne giderek bireysel başvurularını yaptılar. Sendika üyelerinin de bulunduğu başvuruda konuşan ilçe baştemsilcisi Selim Şahan, puanlama sisteminin demokratik olmadığını, okul müdürü okulundan tam puan alsa da milli eğitim müdürünün takdirinin bütün oyları geride bıraktığını belirterek, “Görevden alınan arkadaşlarımızın arkasındayız. Her türlü hukuki haklarımızı korumak için daha çok örgütlü mücadele içinde olmalıyız” dedi.
Görevden alınan Halk Eğitim Merkezi Serdar Ergin de kendisini desteklemeye gelen sendika üyelerine hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi: “17.06.2011 tarihinden beri Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi müdürü olarak görev yapmaktaydım. Göreve başladığım ilk günden itibaren hayat boyu öğrenmenin öneminin farkında olarak ‘her yerde her zaman herkes için eğitim’ felsefesiyle çalışmalarımızı planladım. İlçemizin en ücra köşelerine kadar hizmet götürmeye çalıştım. 2013/2014 Eğitim Öğretim Yılında 512 kişilik eğitim ordusu ile meslek alanında 65, sosyal kültürel alanda 46, okuma yazma alanında 4 çeşit olmak üzere toplam 703 kurs açarak; yeni bir meslek edinmek, yeni bilgiler öğrenerek yaşamına renk katmak isteyen herkese hizmet vermeye çalıştık. Bu kurslarımızdan 13696 kişi yararlandı. Yine sağlık eğitimi, sergi, seminer, konser, halk oyunları gösterileri, sinema günleri gibi kısa süreli ekinliklerimize 82898 kişi katıldı.
İlçemizdeki kamu ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak hizmetlerimizi geniş kitlelere ulaştırdık. Avrupa Birliği projemiz kapsamında yaptığımız çalışmalar ile genç annelerimizi açık öğretim okulları aracılığı ile eğitim hayatına dönmelerini sağlamak en önem çalışmalarımızdan biri. Yine geçtiğimiz yılda yaklaşık 2000 yetişkine açık öğretim okulları aracılığı ile hizmet verdik.
Kurumumuz 17. 06. 2014 tarihinde Maarif Müfettişlerimizce genel olarak teftiş edildi. Teftişimiz çok başarılı geçti. Kurumumuzda hiç eksik çalışma görülmedi. Maarif Müfettişlerimizce şahsıma bu başarılı çalışmalarından dolayı 98 puan verilerek, taltif edildim. Bu başarılarıma karşın 6528 Sayılı Kanunun 22. Maddesi gereği makamda 4 yılını dolduran müdürlerin görev süresinin uzatılması için yapılan değerlendirmede tarafım ve sendikamıza mensup iki müdür arkadaşımız başarısız bulunarak görevlerimiz sonlandırıldı. Halkımızın takdirlerine sunarım.”