PKK asker kaçırdı

PKK asker kaçırdı

Mardin İl Jandarma Komutanlığında görevli olan ve kimlikleri gizli tutulan 1 uzman onbaşı, izinli olarak geldiği memleketi Erzurum’dan,Türksat’a ait uydu kontrolü yapan şirket çalışanı arkadaşı ile birlikte 18 Mayıs günü Muş’a gitti. Adı açıklanmayan şirket çalışanının Baltaş Köyündeki radyolink istasyonunu kontrol ettikten sonra merkezle bağlantısı kesildi.

Muş’un merkez Mescitli Köyü ile Bostankent Köyü arasında kalan bölgeye Türksat’a ait yansıtıcıyı kontrol için saat 20.30’da 25 AV 528 plakalı otomobille giden uzman onbaşı ile Türksat görevlisi, terör örgütü militanları tarafından kaçırıldı. 19 Mayıs günü saat 13.30 sıralarında Ankara Türksat Genel Müdürlüğünde görevli yetkililer tarafından, saha çalışmasına çıkan bir personele ulaşılamadığı ve kendisinden bilgi alınamadığı İl Jandarma Komutanlığımıza bildirildi.

Muş valiliği internet sitesinden yapılan açıklamada, çocukluk arkadaşı olan uzman onbaşı ile Türksat görevlisinin PKK terör örgütü mensuplarında kaçırılmış olabileceği üzerinde durulduğunu belirtirken Genelkurmaş Başkanlığı, iki kişinin PKK tarafından kaçırıldığını internet sitesinden duyurdu. Açıklamada, "Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Muş / Merkez Mescitli Köyü ile Bostankent Köyü arasında kalan bölgede, biri Jandarma Uzman Onbaşı olmak üzere iki kişi kaçırılmıştır" denildi.