PKK/YPG'den Karkamış'a roketli saldırılar hızla devam ediyor! Vali'den açıklama!

PKK/YPG'den Karkamış'a roketli saldırılar hızla devam ediyor! Vali'den açıklama!

Edinilen bilgiye göre, Suriye'nin Kobani bölgesinden Türkiye'ye ateşlen 7 roket Karkamış'a düştü. Roketlerden biri, ilçedeki Kocatepe İlkokuluna isabet etti.

ÇOK SAYIDA AMBULANS SEVK EDİLDİ

Olay neticesinde yaralananların olduğu öğrenilirken, bölgeye çok sayıda ambulans gönderildi. Bir roketin ise bir evin bahçesine düştüğü belirtildi.

BÖLGELER TESPİT EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Ekipler, diğer roketlerin düştüğü bölgeleri tespit etmeye çalışıyor.

VALİ'DEN AÇIKLAMA: 2 VATANDAŞIMIZ HATATINI KAYBETTİ

Gaziantep Valisi Davut Gül, "Terör örgütü tarafından Fırat'ın doğusundan Karkamış ilçe merkezine 5 adet havan/roket atılmıştır. Sivil yerleşim merkezlerine isabet eden saldırıda; 2 hemşehrimiz vefat etmiştir. 2'si ağır olmak üzere 6 vatandaşımız yaralanmıştır. Ayrıntılı bilgi daha sonra paylaşılacaktır." denildi.

TERÖR MEVZİLERİ ATEŞ ALTINDA

Terör örgütü PKK/YPG denetimindeki Tel Rıfat bölgesinden dün akşam saatlerinde de ateşlenen roket, Öncüpınar Sınır Kapısı yanındaki polis özel harekat yerleşkesine isabet etti. Patlamada, yerleşke içerisindeki 1 asker ile 7 polis yaralandı. Yaralılar, çağrılan ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.Gaziantep'in Karkamış ilçesine de gece saatlerinde Suriye'nin Ayn El Arap bölgesinden ateşlenen 4 roket isabet etti. Boş araziye düşen roketler infilak etti; saldırı ilçede tedirginliğe neden oldu.

Gaziantep ve Kilis'e yönelik roketli saldırılar sonrası sınır hattında önlemler artırıldı. Güvenlik güçleri teyakkuza geçerken, tedbirler üst seviyeye çıkarıldı. Saldırıların ardından Tel Rıfat ve Ayn El Arap bölgesindeki teröristlere ait mevziler, sınır birliklerince ateş altına alındı. İnsansız hava araçlarınca tespit edilen terör hedefleri; obüs ve çok namlulu roketatarlar ile vurularak imha edildi.