Salihli’de 92.kurtuluş Yıl Dönümü Coşkusu

Salihli’de 92.kurtuluş Yıl Dönümü Coşkusu

Salihli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü törenlerle kutlandı.
Şehitlik Anıtı önünde düzenlenen törene Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Yavuz Yavuz, Askerlik Şube Başkanı Üsteğmen Mehmet İçli, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Mustafa Önder, askeri, sivil ve siyasi erkan temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Şehitlik Anıtı’na Kaymakam Peynircioğlu Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz ve Belediye Başkanı Kayda tarafından anıta çelenk konulmasının ardından saygı duruşu bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92.yıldönümünü gururla andıklarını vurgulayarak “27 ay düşman esareti altında kalan Salihlimizin bugün kurtuluş günüdür. Bu anlamlı gün yakın tarihimizde yaşadığımız birçok olayın hafızalarda yeri tutulmasına sebep olan ve asla unutturmayacağımız gündür. Bu cennet toprakları bize vatan yapan isimsiz kahramanları saygıyla anma günüdür” dedi.
Salihli Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisinden sonra Merkez Anadolu Lisesi öğrencisi Enver Özdemir’in “Bir Yolcu” isimli şiirini okumasının ardından İlçe Müftüsü Nurullah Sadıç tarafından tüm şehitlerimiz için dua edildi.