Selçuk’ta, 12. Geleneksel Sünnet Şöleni

Selçuk’ta, 12. Geleneksel Sünnet Şöleni

Selçuk Ülkü Ocakları ve MHP Selçuk İlçe Teşkilatı tarafından, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara yönelik her yıl düzenlediği sünnet şöleninde bu sene 30 çocuk sünnet ettirildi.
12. Geleneksel Sünnet Şöleni’ne MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İzmir Ülkü Ocakları Başkan Vekili Adem Akkaş, partililer ve vatandaşlar katıldı. 30 çocuğun sünnet ettirildiği Şölen, Manisa Turgutlu Zafer Mehteran takımı eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 12 yıldır geleneksel hale getirilen sünnet şöleninin bu yıl da düzenlenmesinde emeği geçen MHP Selçuk İlçe Teşkilatı ile Selçuk Ülkü Ocaklarına sonsuz teşekkür ettiğini belirten MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, sünnet olan çocukların gelecekte Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılında MHP’nin iktidarında "Lider Ülke Türkiye"nin yöneticisi olmalarını diledi.
Yerel seçimlerde MHP’den Selçuk Belediye Başkan Adayı olan Levent Görür şölende yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi: “Bu şölen benim için ayrı bir önem taşıyor, 2000 yılında bundan 14 sene önce ben de bir Ülkü Ocakları Başkanıydım arkadaşlarımızın da vesilesi ile ilk sünnet şölenini tertip etmiştik. Allah benden sonra da gelen Ülkü Ocakları Başkanlarından razı olsun bu şöleni devam ettirdiler, bugünlere kadar getirdiler. Bu sünnet şölenine katkı koyan tüm Selçuklu işadamlarımızdan, hemşehrilerimizden Allah razı olsun’’ dedi. Selçuk Ülkü Ocakları Başkanı Memiş Esener ise, “12.sini düzenlemekten şeref duyduğumuz geleneksel toplu sünnet şölenine Maddi ve Manevi katkıda bulunan tüm Selçuklu esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Sağolun, var olun. Allah’ın izni ile bu sene ki sünnet şölenini rahmetli meclis üyemiz Macit Musal adına yapıyoruz. Kendisini buradan bir kez daha rahmetle anıyoruz. Mekânı cennet olsun. Selçuk Ülkü Ocakları olarak çocuklarımızın erkekliğe ilk adım attıkları bugün onların sevinçlerini paylaşıyoruz. Sünnet olan kardeşlerimizin, çocuklarımızın memleketimize, milletimize, Selçuk’umuza faydalı evlatlar olmasını diliyorum. Bugün bu meydana bakarsanız eğer burada kardeşlik var, sevgi var, inanmışlık var. Gazeteci arkadaşlarımızdan ricam bu tablonun fotoğrafını iyi çeksinler bizler doğulusu ile batılısı ile Alevisi ile Sünnisi ile hepimiz biriz. Ve bizler hep bir olduğumuz sürece bu güzel ülkeyi değil BOP Eşbaşkanları, Allah’ın izni ile kimse bölemez’’ dedi.
Toplu sünnet şöleninde tüm katılımcılara tavuklu pilav ve ayran ikramı yapıldı. Osmanlı şerbetlerinin de dağıtıldığı şölende Lokma da döküldü. İkramların ardından faytona binen sünnet çocuklar diğer katılımcılar ile birlikte Mehteran takımı ile eşliğinde şehir turu attı.
Mevlid-i şerif okunmasıyla devam eden şölende 30 çocuk sünnet oldu. Sünnet olan tüm çocuklara saat ve güneş gözlüğü hediye edildi.