Set çalışanı Çetin Kaya’yı vuran polis: "Omzuna doğru silahın kabzasıyla vurdum, 2 el ateş aldı"

Set çalışanı Çetin Kaya’yı vuran polis: "Omzuna doğru silahın kabzasıyla vurdum, 2 el ateş aldı"

İstanbul Anadolu 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya “kasten öldürme” suçlamasıyla hakkında müebbet hapis cezası istenen polis memuru Selçuk E., tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS’le katıldı.

Ads by Kiosked

İleri’den Ersan Kınık’ın haberine göre, sanık polis Selçuk E., kendisine isnat edilen suçlamaları reddetti. 

Sanık polis  savunmasında şunları söyledi:

“Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesinin önünde durdurduk. Araç durduktan sonra aracın sağ ön koltuğunda bulunan Eray Çelik isimli şahıs kaçmaya başladı. Eray’ın arkasından Yunus Emre ve Yasin koşarak takip etmeye başladılar. Araç durmadan önce aracın camlarının filmi olması sebebiyle her türlü tehlike nedeniyle silahlarımızı doldurmuş ve emniyetlerini açmıştık. Ben diğer polis arkadaşlarıma da herhangi bir mukavemet olmaması halinde silahlarımızı kullanmamamız hususunda uyarmıştım.

Yunus E. ile Y., Eray Çelik’in arkasında koşarak gittikten sonra yanımda bulunan diğer polis arkadaşım İrfan K. ile ben beyaz renkli 34 ELA 517 plakalı aracın yanına gittik. Bu sırada arkadaşım İrfan K., Çetin Kaya'yı araçtan çıkardı ve ters kelepçe olacak şekilde sağ bileğinden kelepçeledi. Kaya ve İrfan hemen hemen yan yanaydık. Ben sağ çaprazda bulunuyordum.

“Omzuna doğru silahın kabzasıyla vurdum, 2 el ateş aldı”

Maktulün sol bileğinde bileklik vardı. Bu bileklikten dolayı İrfan tek başına kelepçeyi takamayarak benden yardım istedi. Olay öncesinde silahı kılıfına koymaya çalışmadım çünkü böyle bir fırsatım olmadı. Bu sırada maktul sağ dirseğini arkaya doğru hamle yaparak benim karın boşluğuma doğru vurdu. Bu sırada karnımda bir acı hissettim.

Daha sonra direncini kırmak için maktulün omzuna doğru silahın kabzasıyla vurdum ve silah 2 el ateş aldı. Silahın nasıl ateş aldığını bilmiyorum. Amacım direncini kırmak için müdahale etmekti. Mandalın, tetik ile tetik koruması arasına sıkıştığını düşünüyorum.”

“Çetin Kaya’nın polise vurduğunu görmedim”

Görgü tanığı ise sanık polisin iddiasının aksine, Selçuk E.’nin Kaya'nın omzuna vurduğunu görmediğini söyledi.

Çetin Kaya'nın polislere mukavemet etmediğini de belirten görgü tanığı, “Maktul polislerden birisine herhangi bir hamle yapmadı. Polislerden birine vurduğunu görmedim” dedi.

Mahkeme,  sanık polis Selçuk E''in tutukluluk halinin devamına karar verilerek bir sonraki duruşmayı  28 Aralık'a erteledi.