Siverek Belediyesi 4 Bin Öğrenciye Seminer Verdi, Film Gösterimi Yaptı

Siverek Belediyesi 4 Bin Öğrenciye Seminer Verdi, Film Gösterimi Yaptı

Siverek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 8-14 Aralık günleri arasında düzenlenen etkinlikler devam ediyor.
Yenişehir Mahallesinde bulunan Eyüp cenap Gülpınar gençlik merkezi ile El Cabir Teknik Mesleki Anadolu Lisesi konferans salonunda lise öğrencilerine yönelik insan hakları hukuk devleti, İslam’da insan hakları konularında seminerler ve film gösterimleri yapıldı.
İnsan Hakları haftasının üçüncü günü etkinliğinde Mazlum Der Diyarbakır Şubesi Basın Yayın sekreteri Reha Ruhavioğlu, slâyt eşliğinde öğrencilere Mazlum-Der’in çalışmalarını ile insan hak ve hürriyetlerini anlatan bir sunum yaptı.
İnsan Hakları haftası etkinliklerinin ilk kez Belediye tarafından kapsamlı bir şekilde yapıldığına dikkat çeken Belediye Kültür ve Sosyal İşler müdürü Hasan Postacı konuyla etkinliklerin 14 Aralık tarihine kadar devam edeceğini belirterek, “İnsan haklarıyla ilgili çeşitli filmlerin gösterimini yapıyoruz. İnsan hakları haftasıyla ilgili konunun uzmanları konferanslar veriyor. Üç gün içinde 4 bin lise öğrencisi film izleme imkânı buldu” dedi.