Beşiktaş-Galatasaray Derbisi İçin Yapay Zeka Skor Tahmininde Bulundu

Beşiktaş-Galatasaray Derbisi İçin Yapay Zeka Skor Tahmininde Bulundu

Beşiktaş ile Galatasaray arasında heyecan dolu geçmesi beklenen Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasındaki derbi için Google'ın yapay zeka yazılımı bir tahminde bulundu. 3 Mart Pazar günü oynanacak dev karşılaşmanın skorunu merakla bekleyen futbolseverler, takımların golcülerinin performansına odaklanıyor. Beşiktaş, İnönü Stadyumu'nun yıkılmasının ardından 2016 yılında hizmete giren Tüpraş Stadyumu'nda oynadığı derbilerde rakiplerine üstünlük sağlıyor. Fenerbahçe ve Galatasaray'ı toplamda 15 kez konuk eden Kartal, 8 galibiyet, 6 beraberlik ve sadece 1 mağlubiyet yaşadı.

Yapay Zeka Beraberlik Diyor

Futbolseverlerin merakla beklediği derbi sonucuna ilişkin Google'ın yapay zekası iki takımı da tatmin etmeyecek bir tahminde bulundu. Yapay zekaya göre maç 2-2 beraberlikle bitebilir. Google'ın yapay zekasının derbi için günler öncesinden bulunduğu tahmin şöyle: "Maçın 2-2 berabere bitme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Her iki takım da hücumda etkili olmalarına rağmen, savunma zaafları da mevcut. Bu nedenle, bol gollü bir maç olması muhtemel."

Mauro Icardi'nin Etkisi

Galatasaray'ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi, Beşiktaş'a karşı oynadığı 3 derbide fileleri havalandırmayı başardı. Toplamda 5 golle büyük bir etki yaratan Icardi'nin yine aynı performansı sergilemesi ve takımına galibiyet için destek olması bekleniyor.