Beşiktaş'ı hayran bırakan Osmanlı Stadı'nın öyküsü

Beşiktaş'ı hayran bırakan Osmanlı Stadı'nın öyküsü

STADI yapım halinde olduğu için göçebe yaşayan, son olarak da Sivas'ı Ankara'da ağırlayan Beşiktaş, Osmanlı Stadı'na adeta çarpıldı. Maç sonrası teknik direktör Slaven Biliç ve futbolcular atmosferden büyülendiklerini dile getirdiler.

KENDİLERİNDEN hiçbir para talebinde bulunmayan ve Beşiktaş gelecek diye stadı elden de geçiren Osmanlıspor yönetiminin bu yaklaşımı karşısında büyük memnuniyet yaşayan siyah-beyazlı yönetim, Başkent'ten sadece 3 puan mutluluğuyla değil, her yönüyle mükemmel bir statta maç yapmanın keyfiyle ayrıldı.




PEKİ Osmanlıspor Stadı nasıl bir serüvenden geçerek bugünkü haline geldi? Anlatalım...

2005'TE YAPILDI

STAT 2005 yılında işadamı Vural Baylan tarafından yaptırıldı. Ankara'nın Sincan bölgesi içerisinde yer alan Yenikent'te 20 bin kişilik kapasiteyle inşa edilen ve o dönem ASAŞ olarak anılan stat daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi ve Ankaraspor maçlarını burada oynamaya başladı.

ANKARASPOR'UN TFF tarafından ligden düşürülmesiyle boş kalan stat Bugsaşspor'a evsahipliği yaptı. Ancak mavi-beyazlıların PTT 1. Lig'e dönmesiyle stat yeniden hareketlendi. Geçtiğimiz sezon başlayan çatı kaplama işlemlerinin ardından tam korunaklı hale gelen statta bakım ve onarım çalışmaları da çok kısa süre önce tamamlandı. Belediye Meclisi'nin 15 Ekim 2014 tarihinde Osmanlı Stadı olarak ismini değiştirdiği bu arena Beşiktaş'ı yuvası bitene kadar bekliyor!