Fenerbahçe, Süper Kupa Maçından Çekildi

Fenerbahçe, Süper Kupa Maçından Çekildi
Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda gerçekleşen 2023 Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası sahibi Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçı Fenerbahçe'nin çekilmesiyle yarım kaldı.

Fenerbahçe, beklenmedik bir hamleyle 2023 Süper Lig şampiyonu Galatasaray'a karşı oynanan Süper Kupa maçından çekildi. Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda gerçekleşen karşılaşmada Fenerbahçe, olağanüstü bir genel kurul kararıyla A takım kadrosu yerine U19 futbolcularıyla sahaya çıktı.

Maçın henüz ilk dakikalarında Galatasaray, Icardi'nin golüyle 1-0 öne geçti. Ancak Fenerbahçe'nin hamlesi maçın seyrini tamamen değiştirdi.

Maçın sadece 2. dakikasında Fenerbahçe oyuncuları sahadan çekildi ve hakem Volkan Bayarslan maçı tatil etti. Bu ani karar sonrasında maçla ilgili son karar Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından verilecek.

Galatasaray'ın ilk 11'inde Muslera, Köhn, Nelsson, Abdülkerim, Kaan Ayhan, Torreira, Berkan Kutlu, Barış Alper, Mertens, Kerem ve Icardi yer aldı.

Fenerbahçe ise Furkan, Mustafa Emir, Efekan, Yusuf, Ümitcan, Muhammet, Görkem İbrahim, Kerem, Muhammet Zeki, Emirhan ve Çağrı ile sahaya çıktı.

Karşılaşmanın hakemliğini Volkan Bayarslan yaparken, yardımcılıkları Serkan Ok ve Serkan Olguncan üstlendi. VAR koltuğunda ise Koray Gençerler bulunuyordu, AVAR'da ise Zorbay Küçük, Esat Sancaktar ve Serkan Tokat görev yapıyordu.

Maçın iptal edilmesinin ardından Galatasaray takımı hazırlık maçına sahada devam ederek taraftarına jest yaptı.