Fenerbahçe'den 15 Yıl Sonra Bir İlk: Derbilerde Tarihi Başarı

Fenerbahçe'den 15 Yıl Sonra Bir İlk: Derbilerde Tarihi Başarı
Fenerbahçe, Süper Lig’in 37. haftasında Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 mağlup ederek, 15 yıl sonra bir sezonda derbilerde en fazla puan topladığı sezonu tekrar yaşadı.

Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray’ı deplasmanda 1-0 mağlup ederek önemli bir başarıya imza attı. Bu galibiyetle birlikte sarı-lacivertliler, 15 yıl aradan sonra derbilerde en fazla puan topladığı sezonu tekrarladı.

Geçtiğimiz sezon derbi galibiyeti yaşamayan Fenerbahçe, bu sezon ligde ezeli rakiplerine karşı mağlubiyet yüzü görmedi.

Fenerbahçe, sezonun ilk derbisine 15. haftada Beşiktaş’a karşı Dolmabahçe’de çıktı ve sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrıldı. Bu galibiyet, takımın derbilerdeki güçlü performansının ilk işareti oldu.

Ligin 18. haftasında Galatasaray’ı konuk eden Fenerbahçe, bu maçta gol sesi çıkmamasına rağmen rakibine de şans tanımadı ve sahadan 0-0’lık beraberlikle ayrıldı.

Kadıköy’de Beşiktaş Zaferi

Ligin 34. haftasında Kadıköy’de Beşiktaş ile karşılaşan Fenerbahçe, bu mücadeleyi 2-1 kazanarak derbilerdeki üstünlüğünü sürdürdü.

Şampiyonluk Yarışında Kritik Galibiyet: Galatasaray Deplasmanı

Süper Lig’in 37. haftasında ise şampiyonluk yarışında olduğu Galatasaray ile RAMS Park’ta karşılaşan Fenerbahçe, rakibini 1-0 mağlup ederek hem üç puanı hanesine yazdırdı hem de derbilerdeki başarılı grafiğini devam ettirdi.

15 Yıl Sonra Tekrar 10 Puan

Fenerbahçe, bu sezon derbilerde oynadığı 4 maçtan 3 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederek toplamda 10 puan topladı. Sarı-lacivertliler, bu başarıya en son 2008-2009 sezonunda, Teknik Direktör Luis Aragones döneminde ulaşmıştı.