Halil Umut Meler Hakemliği Bırakma Kararı Aldı

Halil Umut Meler Hakemliği Bırakma Kararı Aldı

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan karşılaşmanın ardından yaşanan olay Türk futbolunu sarsarken, hakem Halil Umut Meler'in hakemlik kariyerini sonlandırma kararı alması gündeme bomba gibi düştü. Olayın tanığı olan eski MHK Genel Sekreteri Ali Kunak, Meler'in saldırı sonrasında "Bu iş bitti, benden bu kadar." dediğini ve hakemliği bırakma kararı aldığını açıkladı.

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, maçın ardından saha içinde hakem Halil Umut Meler'e yönelik gerçekleştirdiği yumruklu saldırı sonrasında Türk futbol tarihinde ender rastlanan bir skandalın başrolünde yer aldı. Olayın ardından hastaneye kaldırılan Meler'in sağlık durumunun iyi olduğu, sol göz çevresindeki bir kanama dışında hayati bir tehlikenin olmadığı belirtildi. Ancak Meler'in kafa travması nedeniyle tedavi altına alındığı ve sağlığına dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi.

Eski MHK Genel Sekreteri Ali Kunak, yaptığı açıklamada, Meler'in şok içinde olduğunu ve kesin bir şekilde "Bu iş bitti, benden bu kadar." dediğini söyledi. Kunak, Meler'i sakinleştirmeye çalıştıklarını ve İzmir'e döndüğünde ailesiyle konuşarak kararını vermeye teşvik ettiklerini belirtti.