İspanyollar Dünyanın En Korkutucu Stadını Seçti: Süper Lig'den de Stat Var

İspanyollar Dünyanın En Korkutucu Stadını Seçti: Süper Lig'den de Stat Var
İspanya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Marca, futbolseverlerin katılımıyla düzenlediği bir ankette dünyanın en sert ve korkutucu stadyumunu belirledi. Listenin zirvesinde ise Türkiye'den bir stadyum bulunuyor. İşte ayrıntılar...

İspanya'nın prestijli spor gazetelerinden Marca, dünyanın en sert atmosferi olan 10 stadyumunu belirleyip okurlarına anket şeklinde sordu.

Stadyumlar içinde Süper Lig'in güçlü takımlarından birinin stadı da bulunurken birinciliği de bu stadyum aldı.

Birinci Türkiye’den

10- Allianz Arena: Bayern Münih'in stadyumu, ortalama 5.28 puan alarak 10. sıraya yerleşti.

9- San Siro | Guiseppe Mezza: İtalyan kulüpleri Milan ve Inter'in iç saha maçlarını oynadığı stadyum, ortalama 5.51 puanla dokuzuncu sırada yer aldı.

8- De Kuip: Hollanda ekibi Feyenoord'a ev sahipliği yapan De Kuip Stadyumu, ortalama 5.75 puan aldı.

7- Anfield Road: İngiliz devi Liverpool'un efsanevi stadyumu Anfield Road, ortalama 5.79 puan alarak yedinci sıraya yerleşti.

6- Metropolitano: İspanyol ekibi Atletico Madrid'in Vicente Calderon'dan sonra geçtiği Metropolitano Stadyumu, ortalama 5.82 puan aldı.

en-iyi-statlar2.jpg

5- Celtic Park: İskoç futbolunun önemli takımlarından biri olan Celtic'in iç saha maçlarının oynandığı muhteşem atmosferdeki Celtic Park, ortalama 5.86 puan aldı.

4- Velodrome: Fransa'nın en ateşli taraftar grubuna sahip olan Marsilya'nın stadyumu, ortalama 6.14 puan aldı.

3- Rajko Mitic Stadyumu: Sırbistan futbolunun efsane takımı Kızılyıldız'a ev sahipliği yapan Rajko Mitic Stadyumu, ortalama 6.32 puan alarak 3. sıraya yerleşti.

2- Signal Iduna Park: Borussia Dortmund'un ev sahibi olduğu karşılaşmaların oynandığı Signal Iduna Park, ortalama 6.40 puan aldı.

1- Ali̇ Sami̇ Yen Spor Kompleksi: Galatasaray'ın iç saha maçlarını oynadığı Ali Sami Yen Spor Kompleksi, 6.43 puanla en yüksek puanı alarak zirveye yerleşti.