İstanbul, 2026'da Formula 1 Yarışlarına Ev Sahipliği Yapacak

İstanbul, 2026'da Formula 1 Yarışlarına Ev Sahipliği Yapacak
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'un 2026'da Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapacağını duyurdu.

Formula 1 yarışları İstanbul'a geliyor! Bakan Ersoy'un açıklamalarına göre 2026 yılı itibarıyla İstanbul, dünya standartlarında bir yarış sahasına ev sahipliği yapacak.

Bakan Ersoy'un verdiği bilgilere göre İstanbul F1 Sahası'nın Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olduğu ve nisan ayında gerçekleşen ihale sürecinin başarıyla tamamlandığı belirtildi. Mayıs'ın ilk haftasında yapılacak olan yer teslimleriyle birlikte saha hızla 2026'da Formula 1 yarışlarına hazırlanacak.

Antalya'daki Otelde Yaşanan Olaya İlişkin İdari Para Cezası

Hafta sonu bir otelde yaşanan ve sosyal medyada geniş yankı bulan rezervasyon olayına ilişkin de konuşan Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı müdahale ettiğini açıkladı. Yapılan inceleme sonucunda otelin misafirden haksız bir ücret talep ettiğini tespit ettiklerini belirtti.

Bakan Ersoy, "Otele yapılan denetim sonucunda, misafirden haksız bir ücret talep edildiğini ve bu nedenle firmaya 54 bin 694 lira idari para cezası verildiğini açıklamak istiyorum. Ayrıca alınan ücret farkının misafire iade edildiğini memnuniyetle belirtmek isterim" dedi.