PFDK Fenerbahçeli futbolculara ceza yağdırdı! Ali Koç ligden çekilme kararını yeniden gözden geçirecek

PFDK Fenerbahçeli futbolculara ceza yağdırdı! Ali Koç ligden çekilme kararını yeniden gözden geçirecek
PFDK Fenerbahçeli futbolculara ceza yağdırıyor. Ali Koç Fenerbahçe'yi ligden çekme kararını bir kez daha düşünüyor.

17 Mart tarihinde Trabzon deplasmanında yedek golcüsü Batshuayi'nin golüyle 3-2 skoru elde edip 3 puanı alan Fenerbahçe'de maç sonu çıkan olaylara karışan oyunculara PFDK tarafından büyük cezalar geleceği öğrenildi.

Bilindiği üzere maç sonunda sahaya atlayan taraftarlarla kavga eden oyuncular kendilerini meşru müdafa yaptıkları savunmasıyla açıklarken PFDK buna çok ikna olmamış gibi gözüküyor.

Normal şartlar altında 20 Mart tarihihde disiplin kuruluna sevk edilmesi gereken olaya dair herhangi bir sevk işlemi gerçekleşmemiş TFF'den de sadece olayların incelemesinin sürdüğü açıklaması gelmişti.

EN BÜYÜK CEZA OSAYİ VE OSTERWOLDE'YE

Fenerbahçe yönetimi ve taraftarı verilecek bir cezanın adaletsiz olacağını ve oyuncularının kendilerini korumak adına olaylara karıştığı savunmasını yapsa da özellikle Trabzon kanadı görüntüler ve tahrik unsurları üzerine giderek eşi benzeri görülmemiş cezalar verilmesi konusunda kamuyounu yönlendirmeye devam ediyor.

Her gün olayla alakalı yeni görüntüler sosyal medyaya düşerken Fenerbahçe 'de özellikle maç sonunda soyunma odası koridorlarında yaşanan olayların görüntülerinin paylaşılmasını istemişti

İŞTE CEZALAR

Maç sonu yaşanan olaylarda başta Bright Osayi Samuel ve Jayden Osterwolde'nin en az 5er maç ceza alacak şekilde PFDK'ya sevk edileceği öğrenilirken cezalar bununla da kalmayacak

Tüm oklar bu iki oyuncu üzerinde yoğunlaşsa da maç sonu taraftara tekme atan Michy Batshuayi nin 3 maç, karşılaşma da yer almamasına rağmen hem maç hem de maç sonunda taraftarla diyaloğa giren hem de Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz ile kavgaya tutuşan kaleci İrfan Can Eğribayat'ın 2 maç resmi müsabakalardan men alması bekleniyor.

Bunun yanında Trabzonspor kanadına verilecek cezalar da netleşmeye başladı. Kendi evinde kalan maçları seyircisiz oynamasına kesin gözüyle bakılan Bordo Mavili ekip önümüzdeki senenin ilk 3 karşılaşmasını da kendi evinde seyircisi oynama tehlikesiyle karşı karşıya

FENERBAHÇE YÖNETİMİNDEN SAVUNMA HAZIRLIĞI

kahve.jpg

Verilecek cezalara büyük bir tepkiyle yanıt verecek olan Fenerbahçe yönetimi sahaya atlayan bazı taraftarların kesici ve delici aletler bulundurmasının altını çiziyor. Oyuncuların can güvenlikleri için kendilerini savunduğu yaşanan güvenlik zafiyetleri sonucunda asıl mağdur tarafın kendileri olduğunu düşünen Fenerbahçe yönetiminin verilecek cezaya göre 2 Nisanda oylamaya alacağı ligden çekilme kartını da masaya koyabileceği gelen haberler arasında.

Cezaların resmi olarak 1 Nisan Pazartesi günü açıklanması bekleniyor